Sprečen finansijski cunami

Izvor: Danas, 01.Avg.2011, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen finansijski cunami

Vođe republikanaca i demokrata u američkom Kongresu postigli su tokom noći između nedelje i ponedeljka sporazum sa predsednikom SAD Barakom Obamom o podizanju nivoa zaduživanja zemlje sa ciljem da se 2. avgusta izbegne njen bankrot. Time je označen početak završnog poglavlja u jednoj od potencijalno najrazornijih epizoda u novijoj američkoj istoriji, te izbegnut događaj bez presedana u SAD: da primaoci penzija, drugih socijalnih davanja i svi oni koji rade za državu ostanu bez novca.
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

SAD: Neće biti sloma, ali problemi ostaju

Izvor: Deutsche Welle, 02.Avg.2011, 11:01

Dogovor Republikanaca i Demokrata oko podizanja nivoa zaduživanja SAD – sa ciljem da se izbegne državni bankrot – glavna je tema komentara u današnjim izdanjima nemačkih novina.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.