Nestanak male Danke je nova kolektivna trauma: Od empatije i straha do panike, koju treba izbeći

Izvor: eKlinika.rs, 30.Mar.2024, 19:01

Nestanak male Danke je nova kolektivna trauma: Od empatije i straha do panike, koju treba izbeći

Mala Danka Ilić nestala je pre pet dana u Boru, a naše društvo je nakon prošlogodišnjih majskih događaja potresao novi „cunami“ straha, sumnji, neizvesnosti… Prvi put je aktiviran sistem „Amber Allert“, pa se tako vest o nestanku devojčice proširila munjevito.

Trauma na traumu: Prirodno je da smo najosetljiviji na decu i tragedije koje im se dešavaju Kako se svaka nova trauma obrađuje u kontekstu prethodnih traumatičnih iskustava, neminovno prouzrokuje reakcije pre svega kod pojedinca. Onda se poput cikličnog kruga širi na okruženje i društvo u celini. Sa ovakvim osećanjima se svako „nosi“ u odnosu na strukturu ličnosti, okolnosti, ali i individualnu istoriju traumatizacije....
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.