Izvor: Nezavisne Novine, 26.Dec.2016, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čile: Nema opasnosti od cunamija, evakuisani mogu da se vrate

SANTJAGO DE ČILE - Nacionalna kancelarija Čilea za hitne slucajeve povukla je naređenje za evakuaciju i za posmatranje cunamija, tri sata nakon što je zemljotres jačine 7,7 stepeni Rihterove skale pogodio u nedjelju jug Čilea.

Iz te kancelarije poručili su da 5.000 evakuisanih može da se vrate u svoje domove, prenosi Rojters.

Britanska >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << agencija ističe da nisu prijavljene žrtve ili veća oštećenja u zemljoteresu.

Čileanske vlasti izdale su upozorenje od cunamija ranije danas za oblasti u krugu od 1.000 kilometara od epicentra zemljotresa, ali su poslije povukli to upozorenje i objavili samo nadgledanje situacije.

Ranije u nedjelju zvaničnici su izdali naređenje za evakuaciju priobalnih područja zbog opasnosti od cumanija, nakon što je zemljotres jačine 7,7 stepeni Rihterove skale pogodio jug Čilea.

Geološki topografski institut SAD prethodno je objavio da je zemljotres registrovan na 225 kilometara jugozapadno od lučkog grada Puerto Mont, prenio je Rojters.

Zemljotres je registrovan na dubini od 15 kilometara.

Prema navodima medija, zemljotres se osjetio i na jugozapadu Argentine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.