Preminula beba od devet dana iz Kragujevca koja je bila zaražena koronom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2021, 13:30

Preminula beba od devet dana iz Kragujevca koja je bila zaražena koronom

Novorođenče staro devet dana, zaraženo korona virusom, u veoma teškom stanju prebačeno je iz KC Kragujevac u Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova u Beogradu, gde je, nažalost, preminulo, saopšteno je iz te beogradske zdravstvene ustanove.

Kako se navodi, tokom lečenja od infekcije kovida 19, koja je kod bebe potvrđena odmah po rođenju, u KC Kragujevac su primenjene sve terapijske procedure, neophodne u lečenju infekcije kovidom u neonatalnom uzrastu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Tokom lečenja, zbog razvoja multisistemskog popuštanja svih organa, novorođence se uz lekarsku pratnju prebacuje u dečju Univerzitetsku kliniku u Tiršovoj, zbog nastavka lečenja, koje podrazumeva i zamenu bubrežne funkcije i lečenje respiratornog distresa i sekundarne plućne hipertenzije u neonatalnoj kovid jedinici intenzivne nege.

"Na primenjenu terapiju tokom lečenja ne dolazi do poboljšanja, pogoršava se multisitemsko popuštanje, što dovodi do smrtnog ishoda bebe", navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Crnoj Gori PREMINULA PORODILJA zaražena virusom korona, bebino stanje STABILNO

Izvor: Blic, 19.Apr.2021

Porodilja koja je bila zaražena virusom korona preminula je u Kliničkom centru Crne Gore usled komplikacija izazvanih ovom infekcijom, a zdravstveno stanje bebe je stabilno, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.