Izvor: Radio 021, 19.Apr.2021, 09:46

Beba rođena sa koronom u teškom stanju prebačena u Tiršovu

Novorođenče iz Kragujevca, koje je na svet stiglo zaraženo virusom korona i završilo na respiratoru, u teškom je stanju i prebačeno je na Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova, navela je direktorka Klinike za pedijatriju u Kragujevcu Anđelka Stojković.

Ona je navela da je novorođenče prebačeno u Beograd kako bi dobilo adekvatnu terapiju zbog posledica citokinske oluje i plućne hipertenzije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
"To možemo rešiti aparatom koji jedino ima Univerzitska dečja klinika u Tiršovoj", navodi za Nova.rs dr Stojković i dodaje da se majka bebe dobro oseća.

Ona objašnjava da je reč o retkom slučaju da se dete zarazilo od majke, dok je bilo u materici.

"Dete je već u trećem satu života dobilo povišenu temperaturu, u petom satu je imalo sve parametre zapaljenja. Antigenski test i PCR bili su pozitivni", kaže dr Stojković.

Dodaje da je verovatno mutacija virusa dovela i do sve većeg broja dece koja se u bolnicama leče od virusa korona.

Autor: Nova.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beba zaražena korona virusom prebačena u Tiršovu: Svaki sat je važan - novorođenče u teškom stanju

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021

Novorođenče je prebačeno u Beograd iz Kragujevca..-Tek rođena beba  iz Kragujevca, koja je na svet stigla zaražena koronavirusom i završila na respiratoru, je u teškom stanju i prebačena je na Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova - saopštila je direktorka Klinike za pedijatriju u Kragujevcu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Preminula beba iz Kragujevca rođena sa korona virusom

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2021

BEOGRAD - Novorođenče staro devet dana, zaraženo korona virusom, u veoma teškom stanju prebačeno je iz KC Kragujevac u Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova u Beogradu, gdje je, nažalost, preminulo, saopšteno je iz te beogradske zdravstvene ustanove.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.