Slučaj napad na Cecu: Mnogo jakih imena i crne hronike

Izvor: B92, 04.Okt.2018, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj "napad na Cecu": Mnogo "jakih" imena i crne hronike

Medijski prostor je u poslednjim danima okupirao slučaj koji su pojedini listovi nazvali i "atentatom na Cecu".

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u sredu objavilo da su identifikovane osobe koje su se automobilom zaletale u kapiju kuće u beogradskoj Ulici Ljutice Bogdana u kojoj živi porodica ubijenog nekadašnjeg paravojnog komandanta, narodnog poslanika i saradnika Službe državne bezbednosti Željka Ražnatovića.

“Zbog postojanja osnova sumnje da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvršili krivično delo nasilničko ponašanje za osumnjičenima N. A. (1986) i S. M. (1988) je raspisana potraga”, navedeno je u saopštenju MUP.

Mediji su takođe preneli da je jedan od osumnjičenih Nemanja Arsenović (32), koji je ranijih godina već punio rubrike crne hronike.

Poslednji put je pomenut u januaru 2017. godine, kada je uhapšen pod sumnjom da je pokušao da ubije Nikolu Vavića.

"Vavić i njegov prijatelj provocirali su dvojicu mladića, pa je i u samom klubu došlo do guranja, ali ne i pucnjave. Revoltirani, Arsenović i Lazar Vukićević sačekali su Vavića nakon zatvaranja kluba da izađu van i zatim su pucali pred očevicima", preneli su tada beogradski mediji.

Arsenović je osuđen i na deset godina zatvora zbog ubistva Dejana i ranjavanja Nebojše Divića 2006. godine, ali je na ponovljenom suđenju oslobođen krivice.

"Prema optužnici, motiv ubistva bio je sukob u vezi sa beogradskim tržištem narkotika. Arsenović je hapšen i sa Ivanom Bogdanovim, vođom izvesne Zvezdine navijačke grupe, zbog nasilja na fudbalskim utakmicama. Za to delo, međutim, nije osuđen", naveli su mediji.

Vavić je takođe poznata organima reda, u nekoliko navrata je hapšen i osuđivan, a pored "crnih" dospeo je i u rubrike ružičastih boja, pošto je otkriveno da se često nalazi u najužem krugu prijatelja dece Svetlane i Željka Ražnatovića.

On je učestvovao i u pucnjavi 2014. godine, posle čega je bio optužen da je ranio šefa obezbeđenja jednog beogradskog splava.

"Nikola Vavić je mlađi brat Aleksandra Vavića, koji je pravosnažno osuđen na 22 meseca zatvora zbog toga što je 6. januara 2005. nožem ranio Stefana Gajića i teško ga povredio. Bivši vođa navijača Partizana bio je ranjen u februaru 2012. u sačekuši na Tašmajdanu. Nikola i Aleksandar imaju i brata Ðuru, koji je takođe hapšen", dodali su mediji.

U medijima je takođe zapažen bio slučaj saobraćajne nesreće u kojoj je Veljko Ražnatović zadobio teške telesne povrede.

"U saobraćajnoj nesreći kod Modriče u Republici Srpskoj Veljko je slomio šaku, a povređen je i Vavić, kao i vozač drugog automobila Milan S. iz Šamca. Vavić je upravljao „audijem A8“, a Veljko je bio suvozač. Njih dvojica su prijatelji i često zajedno idu u noćni provod. Nesreća se dogodila u subotu oko 14 sati. Ispred njih je bio drugi automobil čiji je vozač iznenada naglo zakočio. Kako bi izbegao nezgodu, Vavić je prešao u suprotnu traku i direktno se zakucao u drugi automobil", pisali su beogradski mediji.

Prema objavama na društvenim mrežama, porodice Vavić i Ražnatović su u veoma bliskim, a kako se navodi u pojedinim komentarima, čak i kumovskim vezama.
Pogledaj vesti o: Ceca

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.