Ceca
Ceca

Ime i prezime: Svetlana Ražnatović, nadimak Ceca.
Datum i mesto rođenja: 14.06.1973. Žitorađe.
Visina: 1,73
Boja kose: Crna
Boja očiju: Crne
Porodična situacija: Sama sa svojom decom
Znak u horoskopu: Blizanci
Politička pripadnost: član stranke srpskog jedinstva

Svetlana Ceca Ražnatović kako bi to nazvali profesionalni biografi i novinari, imala je zaista srećno detinjstvo. Rođena je 1973. godine u lepoj i živopisnoj Žitorađi, selu kraj bogatog Prokuplja. Njen otac Slobodan mašinbravar, majka Mira prosvetni radnik, podizali su u slozi i ljubavi svoju prvorođenu devojčicu a potom i sestru i brata.
Kasnije ljubavi nije manjkalo ni Cecinoj mlađoj sestri Lidiji. Kažu da je propevala kao petogodišnja klinka mala, dok je prvi nastup imala u devetoj godini. Kada je letovala 1987. godine sa roditeljima na Crnogorskom primorju zapevala je u bašti jednog hotela, i tada je čuo iskusni i poznati harmonikaš, kompozitor i aranžer Mirko Kodić. Shvatio je da se radi o jakom prvorazrednom talentu.

Odmah su se dogovorili da se krene sa LP pločom. U projekat je učestvovao i kompozitor folka i muzički urednik naše najjače diskografske kuće PGP RTB Dobrivoje Doca Ivanković. On je kasnije postao autor prvih njenih mega hitova. 1988. godine Svetlana je izdala svoju prvu ploču, a kao četrnaestogodišnja klinceza osvojila je publiku na festivalu folka Ilida u Sarajevu, i to sa velikim tinejdžerskim hitom pesmom Cvetak zanovetak, i osvaja jednu od nagrada publike kao i stručnog žirija.

Sa pesmom To Miki postaje po prvi put 1990. godine prva hit pevačica, a ploče joj se prodaju u preko 350.000 primeraka. Slede hitovi i pobede na Poselu 202, Folk Ligi, duetska pesma sa Kebom U snu ljubim medna usta, koja je postala hit godine i osvaja prvi Oskar popularnosti. Čak je 1991. godine u filmu Stojana Stojičića Koštana glumila i pevala Koštanu, lepoticu vrele krvi. Međutim ona je bila protiv scena gde bi morala da se razgolićuje i napustila je već snimljen projekat.
Uz pesmu To Miki koja je obeležila njenu karijeru i napredak, 1990. godine postaje prvi put hit pevačica, a ploče joj se prodaju u preko 450.000 primeraka.

Slede novi hitovi, i njene pesme postaju godišnji hitovi popularni na svim radio stanicama. Postaje poslednja zvezda druge Jugoslavije, pred sam rat uz novinske naslove i tekstove Ofanziva nove Cece, Lepotica vrele krvi, Ceca se zaljubila kada je bila u vezi sa fudbalerom Vladanom Lukićem, Koštana se vraća kući, Bekstvo zbog ljubavi gde je bila jedno vreme u Švajcarskoj pored svoje velike ljubavi, fudbalera Hare Samardića nekadašnje zvezde banjalučkog Borca, Ni oteta ni prokleta, Ludovanju je kraj, Prošlost sam zaboravila, Vraća se u Beograd i sledi velika trijumfalna 1993. godina, kada obara sve diskografske i estradne rekorde sa albumom Šta je to u tvojim venama.
Posle tog albuma dobija pesmu od tandema Fute Radulovića i Marine Tucaković Kukavica, koju su pre nje odbile Vesna Zmijanac, Mira Škorić i Ana Bekuta. Pesma je postala hit godine, a Ceca ima svoj veliki prvi trijumfalni koncert pred 10.000 svojih fanova na beogradskom stadionu Tašmajdan. Zabavljala se na kratko sa beogradskim žestokim momkom Dejanom Marjanovićem Šabanom, koji je tragično izgubio život.
1994. godina je bila zapamćena po mega koncertu u beogradskoj hali Pionir pred 9.000 posetilaca na kome su kao gosti pevali Mira Škorić, Željko Šašić, Knez i Oliver Mandić. Na koktelu posle koncerta po prvi put je promovisana nova ljubavna romansa Cece sa Željkom Ražnatovićem Arkanom. Ubrzo zatim, februara 1995. godine održana je njihova velika i nezapamćena svadba u hotelu Beograd interkontinental, koju su mnogi nazvali venčanjem decenije. Ceca rađa Arkanu dvoje dece Veljka i Anastasiju. Ceca se učvršćuje na Olimp najpopularnije, najkurentnije, i najkomercijalnije estradne zvezde nove Jugoslavije.

Postaje aktivna u radu humanitarne fondacije Treće dete.
Slede hit za hitom: Beograde, Idi dok si mlad, Fatalna ljubav, Neodoljiv neumoljiv, Isuse, Maskarada, Noćas kuća časti. 1998. godine Ceca postaje predsednik fudbalskog kluba Obilić, koji je pod Arkanovim vođstvom godinu dana ranije postao šampion Jugoslavije. Posle NATO agresije sledi njen sjajan album sa duetskim hitovima Crni sneg sa Acom Lukasom, i Drugarice sa Majom Marković iz Lune, uz odlične hitove Dokaz, i Crveno. Na vrhuncu karijere i porodične sreće, januara 2000. godine u istom hotelu gde su pravili nezaboravno svadbeno veselje, ubijaju Arkana. Od tada pa do nedavno Svetlana se povukla u sebe, nije davala nikakve izjave za javnost i žalila je svoju najveću ljubav.
Danas se često pojavljuje kao direktorka Obilića u sportskoj štampi. Početkom oktobra 2001. godine se pojavio njen novi milenijumski album u izdanju Grand produkcije. Svuda u svetu vlada veliko interesovanje za Cecin diskografsko estradni povratak, a po svim reakcijama publike očekuje se da album obori mnoge rekorde u prodaji.

Ceca i dalje nema konkurenciju. Ona i Zdravko Čolić pobrali su sve lovorike, i čvrsto stoje i danas na vrhu estradne kule a iza njih je velika praznina, albumi su sve većeg tiraža i popularniji. Cecini najveći hitovi su: Lepotan, Beograd, i Kukavica. Posle beogradskog koncerta i velikih koncerata nastavila je turneje po svetu, širom Evrope kao i po gradovima u Srbiji. Novu godinu je dočekala sa publikom ispred skupštine Srbije u Beogradu pred oko 40.000 ljudi. U pripremi je nov album i nova turneja.
Do danas je snimila 27 albuma.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Saveti Cece Ražnatović pomogli su ovoj koleginici da ostane u drugom stanju!

Pevačica Svetlana Ceca Ražnatović, pomogla je svojim savetima jednoj koleginici kako da ostane u drugom stanju.. Sin Zlate Petrović i voditelja Zorana Pejića Peje otkrio je za Grand portal da je on dete on na svet došao putem veštačke oplodnje. View this post on Instagram. A post shared by Zlata Petrović 👑 (@zlatapetrovic_fan). - Majka nije mogla da ostane u drugom stanju zbog čega je otišla na veštačku oplodnju. Ja sam dete iz...

Izvor: Svet plus, 24.Apr.2024, 09:56

Detaljnije >>

Ceca javno podržala Slavicu Ćukteraš koja vodi životnu bitku: Budi hrabra, uz tebe sam!

Ceca javno podržala Slavicu Ćukteraš koja vodi životnu bitku: Budi hrabra, uz tebe sam!

Ceca ohrabrila Slavicu Ćukteraš

Izvor: Story, 24.Apr.2024, 08:02

Detaljnije >>

Ceca razotkrila ogromnu tajnu Željka Joksimovića: Otkako se oženio....

Ceca razotkrila ogromnu tajnu Željka Joksimovića: Otkako se oženio....

Duet Cece Ražnatović i Željka Joksimovića čekali smo 20 godina

Izvor: Story, 23.Apr.2024, 14:18

Detaljnije >>

Stiže duet dve najveće regionalne zvezde: Ceca otkrila kako izgleda kada poseti Željka i Jovanu Joksimović!

Stiže duet dve najveće regionalne zvezde: Ceca otkrila kako izgleda kada poseti Željka i Jovanu Joksimović!

Dve najveće regionalne zvezde,  Željko Joksimović i Ceca Ražnatović snimili su duetsku pesmu "Više od sreće", a folk zvezda, pored saradnje na koju se čekalo 20 godina, otkriva i kako izgleda kada popularni bračni par poseti u njihovom domu.. Ekipa emisije "Prvi red" na televiziji K1, razgovarala je sa pop i folk zvezdom koji su otkrili detalje višedecenijske saradnje i dueta,  najpre su otkrili kako je došlo do saranje. - Mi čekamo 20 godina da se ovo desi....

Izvor: Svet plus, 23.Apr.2024

Detaljnije >>

Ovo su detalji DUETA CECE I ŽELJKA JOKSIMOVIĆA Posle 20 godina spremaju spektakl: Evo kako će se ZVATI PESMA

Folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović i pop zvezda Željko Joksimović snimaju duetsku pesmu, a na to su čekali 20 godina.

Izvor: Blic, 22.Apr.2024, 20:47

Detaljnije >>

Ceca RASPALILA MAŠTU! Odigrala na kartu PROVOKACIJE sa GOLIM stomakom, a u rukama torba od par HILJADA EVRA

Ceca RASPALILA MAŠTU! Odigrala na kartu PROVOKACIJE sa GOLIM stomakom, a u rukama torba od par HILJADA EVRA

Ovo je možda jedno od njenih najboljih modnih izdanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2024

Detaljnije >>

(VIDEO) Ova pevačica se pojavila u žiriju "Zvezda Granda" UMESTO MARIJE ŠERIFOVIĆ Progovorila o Ceci: "Stroga je, ume da podvikne"

Ivana Peters se danas na snimanju "Zvezda Granda" pojavila umesto Marije Šerifović.

Izvor: Blic, 22.Apr.2024

Detaljnije >>