Izvor: RTS, 28.Sep.2021, 19:43

Vol strit džornal: Obaveštajac CIA evakuisan iz Srbije zbog "havanskog sindroma"

Vol strit džornal, pozivajući se na sadašnje i bivše zvaničnike SAD, piše da je CIA proteklih nedelja evakuisala obaveštajca koji je služio u Srbiji i koji je pretrpeo ozbiljne povrede nastale zbog neuroloških napada, poznatih kao "havanski sindrom".
Incident na Balkanu, o kome, kako navodi Vol strit džornal, ranije nije bilo izveštaja, poslednji je u nizu onoga što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zvaničnici opisuju kao stalni napadi nečim za šta se sumnja da predstavlja neku vrstu usmerenog energetskog izvora.
Oko dve stotine američkih zvaničnika i članova njihovih porodica razbolelo se od takozvanog "havanskog sindroma", misteriozne bolesti, čiji su simptomi migrene, mučnina, poremećaj pamćenja i vrtoglavica, piše Rojters.
Zvaničnici iz američke ambasade su prvi put prijavili slučaj 2016. godine na Kubi.
Sredinom jula više od dvadeset zvaničnika SAD u Beču prijavilo je simptome slične Havanskom sindromu - misterioznoj bolesti mozga - otkako je predsednik Džozef Bajden preuzeo dužnost u januaru. 
U izveštaju Vlade SAD objavljenom prošle godine, navodi se da je "usmerena" radio frekvencija najpouzdanije objašnjenje za misteriozne simptome koje imaju diplomate stacionirane u američkim ambasadama u Havani i drugde. 
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Volstrit džornal: Obaveštajac CIA evakuisan iz Srbije zbog "havanskog sindroma"

Izvor: RTS, 28.Sep.2021

Volstrit džornal, pozivajući se na sadašnje i bivše zvaničnike SAD, piše da je CIA proteklih nedelja evakuisala obaveštajca koji je služio u Srbiji i koji je pretrpeo ozbiljne povrede nastale zbog neuroloških napada, poznatih kao "havanski sindrom". . Incident na...

Nastavak na RTS...

Poslednji incident je iz Srbije; Stejt department o evakuisanom obaveštajcu CIA. "Pretrpeo ozbiljne povrede"

Izvor: B92, 29.Sep.2021, 09:46

Beograd -- Nakon što je evakuisan obaveštajac CIA iz Srbije, oglasio se i Stejt department...Američki Stejt department, u bliskoj koordinaciji sa partnerima u Vladi SAD, intenzivno istražuje navode o mogućim abnormalnim zdravstvenim incidentima gde god da su prijavljeni i to shvata "izuzetno ozbiljno",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.