Vođi Al Kaide CIA namestila Hrvaticu

Izvor: Kurir, 17.Okt.2012, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vođi Al Kaide CIA namestila Hrvaticu

Bivši agent Morten Storm 2010. pronašao ženu iz Hrvatske da se uda za Anvara el Avlakija i dovede ga do njega

KOPENHAGEN - Otvorio dušu.

Američka obaveštajna agencija CIA iskoristila je pre dve godine Hrvaticu (32) kao mamac za pripadnika Al Kaide Anvara el Avlakija, da bi došla do njega i likvidirala ga. Naime, bivši agent Morten Storm priznao je u intervjuu danskom dnevniku Jilands posten da je 2010. dobio 250.000 dolara da organizuje putovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << žene iz Hrvatske u Jemen, gde je ona trebalo da postane treća supruga pripadnika Al Kaide.

Storm je potencijalnu Avlakijevu mladu pronašao preko društvene mreže Fejsbuk, na kojoj se potpisivala kao Aminah.

- Trebalo je da to bude žena koja će po mentalitetu i ideologiji da odgovara Avlakiju, a onda sam na Fejsbuku video Hrvaticu koja se preobratila u islam i pristala na udaju - ispričao je Storm.

On se sa Aminah ubrzo sastao u Beču, a samo dva meseca kasnije ona je otputovala u Sanu, prestonicu Jemena, ne sumnjajući da joj je Storm u prtljag podmetnuo uređaj za praćenje i prisluškivanje. Ipak, čitava operacija nije uspela jer je Hrvatica otišla kod Avlakija, a ostavila prtljag u Sani.

Inače, Avlakija je nedavno ubila bespilotna letelica koja pripada CIA.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.