Izvor: S media, 16.Okt.2012, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovica Al Kaidinog vođe je lepa Hrvatica iz Zagreba

Danski dnevnik Jyllands-Posten preneo je u nedelju izjave bivšeg agenta Mortena Storma koji je rekao da je dobio 250.000 dolara u gotovom novcu kako bi organizovao putovanje jedne muslimanke iz Hrvatske u Jemen gde je trebala da postane treća žena imama Anvara al-Aulakuija povezanog s Al Kaidom. "Zadatak je bio pronaći nekog sličnog njemu, s istom ideologijom i istog mentaliteta", rekao je Storm.

Tu tridesetšestogodišnju ženu, koja je prešla na islam, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pronašao je preko Facebooka i u maju 2010. sastao se s njom u Beču. Dva meseca posle, rekao je Storm, odletela je u Sanu, glavni grad Jemena, ne znajući da joj je u prtljagu uređaj za praćenje koji će, kada dođe do Aulakija, omogućiti CIA-i da locira i likvidira ekstremističkog imama.

Storm je još rekao da plan nije uspeo zbog toga što je buduća supruga otišla iz Sane Aulakiju ostavivši prtljag u jemenskoj prestonici. Odgovarajući na pitanje AFP, PET je rekao da ne može "javno da potvrdi jesu li neke osobe korišćene kao izvori". Anvara al-Aulakija ubila je CIA-ina bespilotna letelica u septembru 2011.

(index.hr)

FOTO: (Screenshot/JPTV)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udovica Al Kaidinog vođe je lepa Hrvatica iz Zagreba

Izvor: S media, 16.Okt.2012

Danska obaveštajna agencija (PET) odbila je da komentariše izjave svog bivšeg agenta koji je rekao da mu je CIA platila da pošalje ženu radikalnom američko-jemenskom imamu Anvaru al-Aulakiju kako bi ga locirala i likvidirala.

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.