U kvizu CIA pitanja i o Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2018, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U kvizu CIA pitanja i o Kosovu

U kvizu koji je, povodom otvaranja ZOI, CIA objavila na Tviteru, među pitanjima o učesnicima tog takmičenja našlo se i ono o poreklu imena Kosovo.

Ukazuje se da ono ima - srpski koren.

Navodeći da je naziv Kosovo izveden iz srpske reči koja označava pticu kos, CIA postavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pitanje koja engleska reč odgovara tom terminu.

Od ukupno 410 odgovora, 50 odsto ih je bilo tačno - odnosno polovina pratilaca naloga CIA na Tviteru koji su učestvovali u kvizu glasala je za reč "blackbird", što je engleski naziv za pticu kos.

U istom kvizu, CIA postavlja i pitanje koja se valuta koristi za unutrašnje transakcije na Kosovu, koje opisuje kao teritoriju "veličine Delavera".

"Odgovor je - evro", navodi CIA na svom nalogu na popularnoj društvenoj mreži, ali napominje da se "u nekim srpskim enklavama" koristi - dinar.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.