Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2023, 14:03

TALIBANI U ČUDU! Evo šta su pronašli u tajnim bazama CIA u Avganistanu, poslali posebnu poruku Amerikancima (VIDEO)

Navodno, zapadne snage su, napuštajući zemlju, uništile oko 300 vozila.

Talibani se pohvalili vojnim vozilima koje su SAD ostavile za sobom, jedno je čak roze boje, a posebnu poruku su imali za Amerikance.

Talibani su na društvenim mrežama objavili snimak više od 300 vojnih vozila za koje tvrde da su ostale iza povlačenja američkih snaga u avgustu 2021. godine. Kako je navelo Ministarstvo odbrane Avganistana na Tviteru, 41 vozilo su popravili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako bi služila u jedinici Mansuri koja formirana u oktobru 2021. godine.

Talibani tvrde da su ih pronašli na dosad nepoznatoj lokaciji. Procenjuje se da su SAD u Avganistanu ostavile vojnu opremu vrednu 7 milijardi dolara, uključujući 78 letelica, 12.000 vojnih vozila i hiljade komada raznoraznog oružja.

Video showing the discovery of new military vehicles in a previously unknown location. Our intelligence agency believes these locations were secret #CIA bases unknown even to the previous regime. We even discovered a #Pink Humvee that we believe belongs to a senior #US commander. pic.twitter.com/vyi2KOk1eT

— Taliban Public Relations Department, Commentary (@TalibanPRD) March 25, 2023

- Naša obaveštajna služba veruje da su ove lokacije bile tajne baze CIA za koje ni prethodna vlast nije znala. Čak smo pronašli i rozikasti Hamvi koji je verovatno pripadao višem američkom zapovedniku - navode oni.

Na pitanje jednog tviteraša da li može da dobije jedno vozilo sa obzirom na to da ih je Amerika toliko "donirala", Talibani su odgovorili:

- Brate, dođi i vozi ga besplatno. Samo plati gorivo. Takođe, možeš dobiti neograničenu količinu municije. Kao zapadni poreski obveznik, potpuno to zaslužuješ. To je tvoj novac.

I mnogim drugim korisnicima, pogotovo Amerikancima, Talibani su poručili da mogu da se provozaju kad god hoće, samo treba da plate gorivo.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.