Susret Tilersona i Pompea

Izvor: RTS, 19.Mar.2018, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret Tilersona i Pompea

Odlazeći državni sekretar SAD Reks Tilerson sastao se sa direktorom CIA Majkom Pompeom, koga je predsednik Donald Tramp izabrao da zameni Tilersona na čelu Stejt departmenta.
Neimenovani zvaničnik Stejt departmenta rekao je da su Tilerson i Pompeo razgovarali u sedištu Ministarstva u Fogi Botomu, prenosi AP.

Ovo je, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << inače, prvi susret njih dvojice otkako je Tramp na Tviteru prošle nedelje objavio odluku da smeni Tilersona i da umesto njega na tu funkciju postavi Pompea.
Pompeo planira da se danas sastane i sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Senata Bobom Korkerom iz Tenesija, navodi američka agencija.
Korkerov odbor će glasati o potvrdi Pompeovog imenovanja za državnog sekretara, a potom će o tome glasati i Senat u punom sastavu.
Tilerson je svom zameniku već predao sve nadležnosti, ali – doduše samo formalno – ostaje državni sekretar do 31. marta.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tilerson se susreo s Pompeom u Stejt departmentu

Izvor: B92, 19.Mar.2018

Vašington -- Odlazeći državni sekretar SAD Reks Tilerson sastao se sa direktorom CIA-e Majklom Pompeom...Pompea je predsednik Donald Tramp izabrao da zameni Tilersona na čelu Stejt departmenta...Neimenovani zvaničnik Stejt departmenta rekao je da su Tilerson i Pompeo razgovarali u sedištu Ministarstva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.