Pogubljeni špijuni u Iranu

Izvor: RTS, 19.Maj.2013, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogubljeni špijuni u Iranu

Dve osobe osuđene za špijunažu na smrt vešanjem pogubljene u Iranu. Oni su špjunirali za Izrael i SAD, saopštile su vlasti.

U Iranu su pogubljene dve osobe osuđene na smrtnu kaznu vešanjem, zbog špijunaže, saopštila je kancelarija državnog tužilaštva u Teheranu.

Kako je navedeno, oni su špijunirali za Izrael i SAD.

Mohamad Hejdari je osuđen jer je "dobijao novac tokom više sastanaka sa izraelskom obaveštajnom službom Mosadom za obaveštajne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podatke o raznim bezbednosnim pitanjima i nacionalnim tajnama".

Koruš Ahmadi je proglašen krivim jer je američkoj Centralnoj obaveštajnoj agenciji (CIA) "prenosio obaveštajne podatke o raznim pitanjima", kaže se u saopštenju državnog tužilaštva.

U maju prošle godine, u Iranu je pogubljen Madžid Džamali Faši zbog špijuniranja za Mosad i umešanosti u ubistvo istaknutog nuklearnog naučnika za šta je dobio 120.000 dolara, prenela je agencija AFP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran: dva čoveka obešena za špijunažu u korist Izraela i SAD

Izvor: Vostok.rs, 19.Maj.2013

19.05.2013. -..U Iranu je izvršena smrtna kazna vešanjem dvojice muškaraca koji su osuđeni za špijunažu. Kako je saopštilo teheransko tužilaštvo, Muhamed Hejdari je radio za izraelski „Mosad“, a drugi osuđeni, Koruš Ahmadi, je radio sa američkom CIA-om. Drugi detalji nisu saopšteni....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.