Читај ми!

Pogubljeni špijuni u Iranu

Dve osobe osuđene za špijunažu na smrt vešanjem pogubljene u Iranu. Oni su špjunirali za Izrael i SAD, saopštile su vlasti.

U Iranu su pogubljene dve osobe osuđene na smrtnu kaznu vešanjem, zbog špijunaže, saopštila je kancelarija državnog tužilaštva u Teheranu.

Kako je navedeno, oni su špijunirali za Izrael i SAD.

Mohamad Hejdari je osuđen jer je "dobijao novac tokom više sastanaka sa izraelskom obaveštajnom službom Mosadom za obaveštajne podatke o raznim bezbednosnim pitanjima i nacionalnim tajnama".

Koruš Ahmadi je proglašen krivim jer je američkoj Centralnoj obaveštajnoj agenciji (CIA) "prenosio obaveštajne podatke o raznim pitanjima", kaže se u saopštenju državnog tužilaštva.

U maju prošle godine, u Iranu je pogubljen Madžid Džamali Faši zbog špijuniranja za Mosad i umešanosti u ubistvo istaknutog nuklearnog naučnika za šta je dobio 120.000 dolara, prenela je agencija AFP.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије