PAKISTANCI ODALI BIN LADENA: Premijer Pakistana priznao da je CIA dobila informacije od njihovih obaveštajaca! Evo zašto su to krili!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2019, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAKISTANCI ODALI BIN LADENA: Premijer Pakistana priznao da je CIA dobila informacije od njihovih obaveštajaca! Evo zašto su to krili!

Premijer Imran Kan tokom posete Americi priznao da je pakistanska obaveštajna služba dala CIA ključni trag

Pakistanski premijer Imran Kan rekao je da je pakistanska obaveštajna služba ISI dala američkoj CIA trag koji joj je omogućio da locira i ubije vodju Al Kaide Osamu bin Ladena.

"ISI je dala informacije koje su dovele do pronalaženja Osame >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bin Ladena. Ako pitate CIA, videćete da je ISI dala početnu lokaciju preko telefonskih podataka", rekao je Kan u intervjuu Foksu.

Pakistan je do sada negirao da je dao bilo kakve informacije o osnivaču Al-Kaide kog su posle višegodišnje potere 2. maja 2011. ubili američki komandosi u kući u pakistanskom Abotabadu, stotinak kilometara severno od Islamabada.

Ipak, penzionisani pakistanski general Asad Durani, šef ISI od 1990. do 1992, u knjizi izdatoj 2018. je naveo da su pakistanske vlasti verovatno dojavile Vašingtonu gde se bin Laden krije istovremeno "glumeći neznanje" jer bi saradnja sa SAD oko "osobe koju mnogi u Pakistanu smatraju herojem mogla biti ponižavajuća za vladu".

Kan se nalazi u poseti Vašingtonu tokom koje se sastao s predsednikom Donaldom Trampom u pokušaju da se odnosi dve zemlje poboljšaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.