MIP: Rusija će tražiti da SAD objave ceo tekst izveštaja CIA

Izvor: Vostok.rs, 25.Dec.2014, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIP: Rusija će tražiti da SAD objave ceo tekst izveštaja CIA

25.12.2014. -

Moskva će tražiti od Vašingtona da objavi ceo tekst izveštaja o mučenjima CIA, izjavio je predstavnik MSP-a RF za pitanja ljudskih prava, demokratiju i vladavinu prava Konstantin Dolgov.

Prema njegovim rečima, izveštaj senata je izazvao veliku zabrinutost ne samo pravobranilaca već i mnogih država, društvenih i nevladinih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << organizacija. „Naš stav je veoma jasan. Polazimo od toga da međunarodna zajednica mora da traži od Vašingtona da kaže čitavu istinu. Radi se o najgrubljem nepoštovanju ne samo međunarodnih obaveza SAD već i o grubom kršenju samih principa i normi međunarodnog prava u sferi ljudskih prava“, izjavio je Dolgov za TV kanal „Rusija 24“. „Nema sumnje da će na međunarodnim forumima ta tema zvučati. I uz našu pomoć takođe. To je veoma važna tema i ne sme se zaboraviti ni u kom slučaju, a upravo to sada pokušavaju da urade u Vašingtonu i nekim evropskim državama“, dodao je Dolgov.

Izvor: Glas Rusije    
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dolgov: Rusija će se zalagati za istragu uzroka pada MH17

Izvor: Vostok.rs, 25.Dec.2014

25.12.2014. -..Rusija će nastaviti da se zalaže za objektivnu istragu uzroka pada malezijskog Boinga 777 u Ukrajini, izjavio je predstavnik MSP-a Rusije za ljudska prava, demokratiju i vladavinu prava Konstantin Dolgov...„Naš stav je čvrst – mi se zalažemo da se preduzmu sve nepohodne mere da...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.