Dolgov: Rusija će se zalagati za istragu uzroka pada MH17

Izvor: Vostok.rs, 25.Dec.2014, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolgov: Rusija će se zalagati za istragu uzroka pada MH17

25.12.2014. -

Rusija će nastaviti da se zalaže za objektivnu istragu uzroka pada malezijskog Boinga 777 u Ukrajini, izjavio je predstavnik MSP-a Rusije za ljudska prava, demokratiju i vladavinu prava Konstantin Dolgov.

„Naš stav je čvrst – mi se zalažemo da se preduzmu sve nepohodne mere da se razjasne okolnosti te tragedije. Da se saznaju uzroci pada Boinga. Ta tragedija kao i mnogi zločini koji su učinjeni tokom ukrajinskog konflikta moraju biti objektivno istraženi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << i krivci za te zločine moraju snositi odgovornost, izjavio je Dolgov u intervjuu za TV kanal „Rusija 24“.

Prema njegovim rečima, „ne može se govoriti o ozbiljno progresu“ kako u slučaju istrage avionske tragedije tako i u slučaju drugih zločina na jugoistoku Ukrajine.

Ruski istražitelji imaju dokaze o odgovornosti ukrajinskog jurišnog aviona Su-25 za obaranje malezijskog Boinga na jugoistoku Ukrajine 17.jula. Svedok, ukrajinski vojnik, kaže da je jurišni avion kojim je upravljao kapetan Vološin oborio MH17. Služba bezbednosti Ukrajine je potvrdila da Vološin služi u Ratnom vazduhoplovstvu Ukrajine ali dodala da on nije leteo tog dana.

Boing 777 aviokompanije Malaysia Airlines je pao 17. jula kod Donjecka, na istoku Ukrajine. U njemu je bilo 298 ljudi i svi su poginuli.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.