Hamas nije zainteresovan za primirje

Izvor: B92, 09.Mar.2024, 20:04

"Hamas nije zainteresovan za primirje"

Izraelska obaveštajna služba Mosad saopštila je danas da Hamas ne izgleda zainteresovano da dođe do prekida vatre uoči islamskog svetog meseca Ramazana.

U saopštenju se, štaviše, tvrdi da Hamas nastoji da eskalira napetosti širom regiona uoči Ramazana, "na račun Palestinaca u Pojasu Gaze", preneo je "Džeruzalem post".

"(Izrael) je u kontaktu i sarađuje sa svim posrednicima sve vreme, kao deo kontinuiranih pokušaja da se smanji jaz u pregovorima i postigne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sporazum", piše u saopštenju, koje je izdato nakon susreta šefa Mosada Davida Barnee sa kolegom iz CIA, Vilijamom Bernsom.

Berns je obavestio Barneu o najnovijem razvoju situacije u Kairu, gde sukobljene strane, uz pomoć posrednika, pregovaraju o prekidu vatre i postizanju dogovora o puštanju izraelskih talaca i palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora.

Ramazan ove godine na palestinskim teritorijama počinje 10. marta uveče i traje do 9. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEMA PREKIDA VATRE TOKOM RAMAZANA: Izrael ne namerava primirje uoči najveće islamske svetinje

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024

Eskaliranje napetosti...Izraelska obaveštajna služba Mosad saopštila je danas da Hamas ne izgleda zainteresovano da dođe do prekida vatre uoči islamskog svetog meseca Ramazana...U saopštenju se, štaviše, tvrdi da Hamas nastoji da eskalira napetosti širom regiona uoči Ramazana, "na račun Palestinaca...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"NE ŽELE PREKID VATRE" Mosad: Hamas nije zainteresovan za primirje uoči Ramazana

Izvor: Blic, 10.Mar.2024, 00:26

Izraelska obaveštajna služba Mosad saopštila je danas da Hamas ne izgleda zainteresovano da dođe do prekida vatre uoči islamskog svetog meseca Ramazana.

Nastavak na Blic...

Desetine mrtvih u izraelskim napadima na Gazu uoči Ramazana

Izvor: Danas, 10.Mar.2024

Izraelska vojska nastavila je danas da bombarduje Pojas Gaze i desetine ljudi su ubijene uoči muslimanskog meseca posta Ramazana i u vreme međunarodnih nastojanja da se pošalje humanitarna pomoć civilnom stanovištvu pod opsadom kojem preti glad.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.