NEMA PREKIDA VATRE TOKOM RAMAZANA: Izrael ne namerava primirje uoči najveće islamske svetinje

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 21:23

NEMA PREKIDA VATRE TOKOM RAMAZANA: Izrael ne namerava primirje uoči najveće islamske svetinje

Eskaliranje napetosti.

Izraelska obaveštajna služba Mosad saopštila je danas da Hamas ne izgleda zainteresovano da dođe do prekida vatre uoči islamskog svetog meseca Ramazana.

U saopštenju se, štaviše, tvrdi da Hamas nastoji da eskalira napetosti širom regiona uoči Ramazana, "na račun Palestinaca u Pojasu Gaze".

- Izrael je u kontaktu i sarađuje sa svim posrednicima sve vreme, kao deo kontinuiranih pokušaja da se smanji jaz u pregovorima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i postigne "sporazum"- piše u saopštenju, koje je izdato nakon susreta šefa Mosada Davida Barnee sa kolegom iz CIA, Vilijamom Bernsom.

Berns je obavestio Barneu o najnovijem razvoju situacije u Kairu, gde sukobljene strane, uz pomoć posrednika, pregovaraju o prekidu vatre i postizanju dogovora o puštanju izraelskih talaca i palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora.

Ramazan ove godine na palestinskim teritorijama počinje 10. marta uveče i traje do 9. aprila.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.