EDVARD SNOUDEN OBJAŠNJAVA: Evo kako CIA hakuje i špijunira preko naših televizora

Izvor: Press, 20.Mar.2017, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EDVARD SNOUDEN OBJAŠNJAVA: Evo kako CIA hakuje i špijunira preko naših televizora

"Agenti odu na aerodrom, uzmu kutiju, otope lepak uz pomoć fena, otvore je i ubace USB. Onda ponovo lepo zapečate kutiju i pošalju je na vašu adresu."
Da bi hakovala nečiji Samsung televizor, CIA ne treba da mu provali u kuću – sve će biti obavljeno dok uređaj putuje do novog vlasnika, objasnio je uzbunjivač iz Nacionalne službe bezbednosti (NSA) Edvard Snouden u intervjuu za onlajn >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << magazin Intercept. 

Informacija o hakovanju mikrofona na Samsungovim TV uređajima deo je poverljivih dokumenata Vault-7 koje je nedavno objavio Vikiliks, a tiču se novih delovanja američke obaveštajne službe. Dok vlasnik veruje da mu je televizor isključen, CIA uz pomoć odgovarajućih programa može da aktivira mikrofone i kamere na uređaju. 
 
ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD 

"Ovde uzork nisu slabe tačke u sistemu ili na internetu, već hakovanje uređaja uz pomoć USB memorija. Agenti odu na aerodrom, uzmu kutiju, otope lepak uz pomoć fena, otvore je i ubace USB. Onda ponovo lepo zapečate kutiju i pošalju je na vašu adresu. Sada su vaš ruter, kompjuter, TV hakovani. To je rutinska stvar", objasnio je Snouden. 
 
Погледај слику на Твитеру


  Прати
Newsweek Srbija @NewsweekRs

NAVODNI INDIKATORI NASILJA: Otkriveno kako FBI tajno prati i ocenjuje građane SAD https://goo.gl/y6j0wj 
14:38 - 14 феб 2017
    ретвита    11 свиђање





On je dodao da se hakuju uređaji koji stižu u regione sa nuklearnim postrojenjima, kancelarije i lokacije koje su povezane sa političkim partijama ili u novinske redakcije. 

"Takav metod primenjuju na mnogo različitih stvari. I to je razlog za brigu", rekao je Snouden. 


Foto: Profimedia, Kontrolna soba na TV


On je takođe komentarisao nepotvrđene tvrdnje Donalda Trampa da je Barak Obama naredio prisluškivanje Tramp Tauera – što bi moglo da bude istina kada se uzmu u obzir razmere vladinog nadgledanja – i ocenio da takve priče nisu ništa novo. 

"Nije problem neki siroti Donald Tramp", rekao je Snouden. "Vi ste predsednik. Vi treba da se pitate: 'Zašto je nešto takvo uopšte moguće?'"
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.