Šef CIA dao otkaz zbog preljube

Izvor: B92, 09.Nov.2012, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef CIA dao otkaz zbog preljube

Vašington -- Direktor CIA Dejvid Petreus podneo je neopozivu ostavku predsedniku SAD Baraku Obami i kao razlog za taj čin naveo vanbračnu aferu.

On je istakao da takvo ponašanje nije primereno vođi organizacije kakva je Centralno obaveštajna agencija SAD.

Petreusa će verovatno naslediti njegov sadašnji zamenik Majk Morel, koji će pre zvaničnog unapređenja biti vršilac dužnosti direktora, navodi NBC. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << General Petreus stupio je na dužnost u septembru 2011. a pre toga je bio angažovan kao komandant snaga SAD i NATO u Avganistanu.

"Otišao sam u Belu kuću i zamolio predsednika da mi dozvoli da iz ličnih razloga podnesem ostavku na mesto direktora CIA. Posle 37 godina u braku, napravio sam izuzetno lošu procenu i upustio sam se u vanbračnu aferu. Takvo ponašanje nije primereno, ni mužu, ni vođi organizacije kakva je naša. Predsednik je dan kasnije ljubazno prihvatio moju ostavku", naveo je u pismu ostavke Petreus.

On je u pismu dodao i da je "Tedi Ruzvelt jednom primetio da je najveći dar života mogućnost da se radi vredno i radi ono što je vredno raditi" i zahvalio se najbližim saradnicima na zajedničkom radu.
Pogledaj vesti o: NATO,   Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktor CIA dao ostavku zbog ljubavnice

Izvor: Akter, 09.Nov.2012

Direktor CIA Dejvid Petreus podneo je ostavku na tu funkciju, poslavši pismo Baraku Obami u kome je naveo da je nedostojan te funkcije pošto je imao vanbračnu aferu

Nastavak na Akter...

Šef CIA dao otkaz zbog preljube

Izvor: OkRadio.rs, 10.Nov.2012, 10:40

Direktor CIA Dejvid Petreus podneo je neopozivu ostavku predsedniku SAD Baraku Obami i kao razlog za taj čin naveo vanbračnu aferu.On je istakao da takvo ponašanje nije primereno vođi organizacije kakva je Centralno obaveštajna agencija SAD. Petreusa će verovatno naslediti njegov sadašnji zamenik...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.