CIA imenovala novog vođu Al Kaide

Izvor: AlternativneVesti.com, 16.Jun.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIA imenovala novog vođu Al Kaide

Ajman al Zavahiri novi je lider organizacije Al Kaida, navedeno je u saopštenju koje je jutros postavljeno na jedan islamistički veb sajt. Agencija AP prenela je da se veruje da Al Zavahiri rukovodi operacijama Al Kaide u blizini pakistansko-avganistanske granice. Međutim, da je ovo verovanje pogrešno svedoči nedavna informacija pakistanskih obaveštajnih struktura da terorističkim organizacijama, koje operišu u ovoj zemlji, otvoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu AlternativneVesti.com << rukovodi CIA.
Tako imamo najnoviju vest „Dojče velea“ da Talibani, koje je stvorila CIA, više nisu teroristička organizacija, već da treba da predstavljaju partnera sa kojim bi se vodio dijalog.
To ne bi bio prvi put da američka administracija i momci sa turbanima na glavama vode dijalog, budući da su dosad odlično sarađivali u trgovini drogom, a u čemu im je CIA pružala svesrdnu pomoć.
Inače, američka obaveštajna služba, osim što je po nalogu Zbignjeva Bžežinskog stvorila Al Kaidu, na rukovodećim mestima u ovoj organizaciji ima svoje ljude. Jedan od njih je Anvar al Avlaki iz Nju Meksika, koji je, prema izveštaju Foks njuza, svega nekoliko meseci posle napada na Njujork 11. septembra 2001. godine bio gost Pentagona.

Nastavak na AlternativneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AlternativneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AlternativneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.