Barns: Uspeh u borbi protiv Kine od suštinske važnosti za SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2021, 18:19

Barns: Uspeh u borbi protiv Kine od suštinske važnosti za SAD

Kandidat američkog predsednika Džoa Bajdena za direktora CIA, veteran i diplomata Vilijam Barns, izjavio je danas da je uspeh u borbi protiv Kine od suštinske važnosti za američku nacionalnu bezbednost.

"Nadmašiti Kinu biće ključ naše nacionalne bezbednosti u danima koji dolaze", tvrdi Barns, preneo je Rojters.

Kinu je nazvao zastrašujućim, autoritarnim protivnikom koji jača svoje sposobnosti za krađu intelektualne svojine, "pritiska" svoj narod, širi svoj domet i gradi uticaj unutar SAD.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kandidat za direktora CIA nazvao Kinu "autoritarnim suparnikom"

Izvor: VOA, 24.Feb.2021

Kandidat predsednika Džoa Bajdena za direktora Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns rekao je u sredu na pretresu u Senatu o potvrdi nominacije da smatra da je takmičenje sa Kinom - i suprostavljanje njenom "suparničkom, agresivnom" liderstvu - ključno za američku nacionalnu bezbednost. Očekuje...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.