Agenti CIA na Dorćolu

Izvor: Blic, 03.Mar.2014, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agenti CIA na Dorćolu

Entoni La Palja, australijski glumac, upravo snima na ulicama Beograda scene novog trilera „Newcomer“.

Dobar deo radnje ovog holivudskog filma događa se u Srbiji, pa ekipa „Blica“ zatiče slavnog glumca na Dorćolu u Gospodar Jovanovoj ulici. Sa cigaretom u rukama užurbano i zamišljeno korača. Prate ga kamere i znatiželjni pogledi prolaznika. Ne viđa se uživo baš svaki dan FBI agent Džek Malon iz TV serije „Bez traga“! Sa njim u sceni je i glavni junak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kog igra Džejms Flojd, prošlogodišnji dobitnik Bafte za debitanta.

Reditelj i scenarista Kai Beri napisao je napet triler o Aleksu (igra ga Flojd), agentu CIA. Zbog njegove početničke, nenamerne greške u Beogradu biva ubijena cela njegova specijalna jedinica, a on postaje glavni osumnjičeni. Kreće međunarodna potera, a Aleks je u bekstvu po istočnoj i centralnoj Evropi i u međuvremenu pokušava da utvrdi ko mu je smestio.

Džejms Flojd i Entoni La Palja

Najveću zaslugu za to što se film snima baš u Srbiji ima Srđan Stakić, producent filma. Radnja je mogla biti smeštena u bilo koju zemlju ali, kako kaže, kockice su se sklopile same. Snima se ukupno pet nedelja na Mokroj gori i u Beogradu.

- Beri i ja smo se upoznali pre godinu i po dana i odlučili zajedno da radimo. Tražili smo lokacije i koproducenta i na kraju se odlučili za Srbiju. Pošto sam ja poreklom iz Beograda, bilo mi je drago što ću se vratiti u domovinu i baš ovde snimiti svoj prvi film - priča Srđan, koji je u Ameriku otišao kao srednjoškolac da bi potom doktorirao na Univerzitetu Kolumbija.

Srpska filmska asocijacija koja se bavi promocijom Srbije za strane filmske i TV projekte, podseća da bi ovakvih snimanja u našoj zemlji moglo biti mnogo više kada bi Vlada donela podzakonski akt o programu podsticaja za ovu vrstu investicija, a sa čim kasni već dve i po godine.

Srpski glumci u trileru

U filmu „Novajlija“ ima i nekoliko naših glumaca. Veću ulogu u ovom ostvarenju zabeležio je Predrag Ejdus, a mesto u trileru su našli i njegova ćerka Vanja, kao i glumac Ljubomir Bandović.

Agent FBI Džek Malon

Entoni La Palja je najpoznatiji po ulozi FBI agenta Džeka Malona u američkoj seriji „Bez traga“, za koju je osvojio Zlatni globus za najboljeg glumca. Zapaženu ulogu imao je u „Blejdu“ i „Klijentu“.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: CIA,   FBI

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Agenti CIA na Dorćolu

Izvor: Dzungla.org, 03.Mar.2014

Entoni La Palja, australijski glumac, upravo snima na ulicama Beograda scene novog trilera „Newcomer“. . OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

AGENTI CIA U BEOGRADU: Entoni Lapalja snima film na Dorćolu

Izvor: Kurir, 04.Mar.2014, 10:52

Australijski glumac u Gospodar Jovanovoj ulici snima scene za novi film Newcomer..Entoni Lapalja, australijski glumac, snima na ulicama Beograda scene novog trilera "Newcomer". Dobar deo radnje ovog holivudskog filma događa se u Srbiji, na Dorćolu u Gospodar Jovanovoj ulici...Sa cigaretom u rukama...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.