Tužilaštvo se oglasilo u slučaju Lečić: U toku su provere

Izvor: B92, 07.Maj.2021, 12:23

Tužilaštvo se oglasilo u slučaju Lečić: U toku su provere

Beograd -- Slučaj tvrdnji glumice Danijele Štajnfeld da ju je 2012. godine silovao glumac Branislav Lečić u predistražnoj fazi je jer se obavljaju neophodne provere.

"Još uvek su u toku provere navoda Danijele Štanjfeld i Branislava Lečića", rekla je danas Tanjugu portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Ivana Rakočević.

Oni su u martu ispitani u policiji povodom tvrdnji glumice da ju je Lečić silovao 2012. godine, a sada su u toku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << provere tvrdnji koje su tada izneli. Pošto je u toku predistražni postupak, Lečić i dalje nije osumnjičeni, kao što ni Štanjfeldova i dalje nema status oštećene.

Lečić je dao je izjavu u policiji 26. marta u svojstvu građanina, kada je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld.

Nakon toga usledilo je zatišje u ovom slučaju, sve dok 8. apila "Nedeljnik" nije objavio ispovest nekadašnje glumice Merime Isaković u kojoj je iznela tvrdnje da je Lečić 1978. godine pokušao da siluje i nju, u vreme kada su bili kolege na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.