Toma Fila otkriva prve reči Žarka Lauševića posle ubistva: Ja sam svestan da sam ubica VIDEO

Izvor: B92, 16.Nov.2023, 21:32

Toma Fila otkriva prve reči Žarka Lauševića posle ubistva: "Ja sam svestan da sam ubica" VIDEO

O preminulom glumcu Žarku Lauševiću za Tv Prva govorili su advokat Toma Fila, kolege Danica Maksimović, Branislav Lečić i reditelj Darko Bajić.

Pored kolega ovog velikog glumca, advokat Toma Fila otkrio je nekoliko javnosti nepoznatih detalja o Žarku Lauševiću.

"Ne znam zašto sam ovde, u ovom izuzetnom društvu, jer ono što ja mogu da pričam o njemu jesu tužni detalji. Prvo da izjavim Aniti i deci saučešće, drugo 30 godina je prošlo od kada smo se mi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upoznali. Otprilike, u ovo vreme. On je pre toga imao nekog advokata s kojim je bio nezadovoljan, pa sam ja došao po preporuci Miška Radomana, profesora Pravnog fakulteta u Novom Sadu, koji je meni izložio ceo slučaj. Mene je to zanimalo i prihvatio sam da pro bono, besplatno, branim takvog čoveka jer je to čast. Otišao sam u Crnu Goru da se upoznam sa njim i prvo što mi je rekao bilo je: "Ja sam svestan da sam ubica. Molim Vas, Tomo..." Onda smo prešli na "ti", zbog dugog vremena koje smo proveli zajedno, četiri i po godine", ispričao je advokat Toma fila a svi prisutni u studiju su zanemeli.

"Rekao je da, najviše što želi od mene, jeste da mu odbranim brata. Ja sam rekao da ću sve učiniti, jer je brat lažno optužen. Znate, ceo slučaj je grozan. On je žrtva, sticaja okolnosti. To sam u svojoj knjizi i napisao. Na kraju je žrtva čaršijskih priča u Crnoj Gori, koja je mala zemlja. Prvi put sam uvideo crnogorskog glumca koji govori koji god hoćete jezik", rekao je Toma Fila pa dodao

"Ubio ga je stres. Nastavak je to u Americi... Tvrdim da je stres izazvao ono od čega je umro. Bio je divan čovek kog smo prerano izgubili".

Kako su o glumcu govorile i njegove kolege možete poslušati u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Branislav Lečić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.