Izvor: Vesti-online.com, 23.Mar.2019, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest "1 od 5 miliona", skup građana ispred RTS-a (FOTO,VIDEO)

Građani su se okupili na platou ispred Filozofskog fakulteta gde je pod nazivom "Isti zahtevi - nema povlačenja" započet šesnaesti po redu građanski protest "Jedan od pet miliona". Posle obraćanja Branislava Lečića i Sreta Malinovića, učesnici protesta krenuli su u šetnju do zgrade RTS-a u Takovskoj.

Okupljenim građanima su se na platou obratili glumac i član Demokratske stranke Branislav Lečić, jedan od lidera Sveza za Srbiju Borko Stefanović i general >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u penziji i član Demokratske stranke Sreto Malinović.

Građani su završili sa protestnom šetnji, uputivši se od platoa do zgrade RTS-a gde im se, kako su naveli organizatori, u "Dnevniku slobodne Srbije" obraćaju mladići Krsta Tomković, Stefan Simić, Uroš Savić, Miloš Dekić i Stefan Novaković, koji su bili privedeni tokom prošlonedeljnih protesta u Beogradu, kada su demonstranti upali u zgradu RTS-a.

Okupljeni nose transparente na kojima piše "Ne damo Kalemegdan", "Ne dozvoli da strah bude profesija", "Šojiću sidji sa belu ladju - Gorcka", "Reci ne čiki sa sendvičima" i "Pričaju nam da je bolje, a u Pošti nikad gore".

STOP!!!

Rusenju Kalemegdana!!#1od5miliona #PočeloJe pic.twitter.com/b4Y0YdVNQv— Lovac na potezu (@Lovacnapotezu) 23. март 2019.

Protestna šetnja kreće se od Studentskog trga, kroz Makedonsku i Svetogorsku ulicu, do zgrade RTS-a.

Organizatori protesta pozvali su građane da "dostojanstveno i kulturno izraze svoje nezadovoljstvo aktuelnim režimom".

Lečić je poručio vlastima da će se cela Srbija okupiti u 13. aprila u Beogradu, ukoliko do tada ne budu ispunjeni zahtevi protesta: da predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i predsednica Skupštine Maja Gojković podnesu ostavke, da čelni ljudi RTS-a i članovi REM-a podnesu ostavke, i da se obezbede uslovi za održavanje poštenih izbora u roku od šest do devet meseci.

- Šta bi rekli heroji sa Košara, ko je danas ministar vojni? Šta bi rekao naš slavni vojvoda Mišić, ko je juče u 50. godini položio vojničku zakletvu nakon tri dana vojničke vežbe? Neću ime da mu izgovorim. To nije poniženje samo za Vojsku, to je poniženje za sve žrtve od Osmanlija do danas. To je poniženje za Srbiju - ocenio je  general Malinović, govoreći o ministru Vulinu.

Tonight, people will rally again in the Serbian capital #Belgrade in the 16th protest of #1od5miliona. Anti-government demonstrations have been held every Saturday in #Belgrade since December pic.twitter.com/xbROiiFaSz— Stefano Giantin (@stefanogiantin) 23. март 2019.

#1od5miliona pic.twitter.com/wMcw4S6X7r— Zoran Škiljević (@vrdalama) 23. март 2019.
Pogledaj vesti o: Branislav Lečić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest "1 od 5 miliona", kolona krenula ka Vrhovnom kasacionom sudu (FOTO,VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 23.Mar.2019

Građani su se okupili na platou ispred Filozofskog fakulteta gde je pod nazivom "Isti zahtevi - nema povlačenja" započet šesnaesti po redu građanski protest "Jedan od pet miliona". Posle obraćanja Branislava Lečića i Sreta Malinovića, učesnici protesta krenuli su u šetnju do zgrade RTS-a u...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.