Pitanja Koštunici o pozadini ubistva Đinđića

Izvor: Blic, 08.Jul.2010, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitanja Koštunici o pozadini ubistva Đinđića

Ministri u vladi ubijenog premijera Zorana Đinđića Vladan Batić i Branislav Lečić uputili su danas otvoreno pismo predsedniku Demokratske stranke Srbije Vojisavu Koštunici u kojem mu postavljaju više pitanja u vezi sa političkom pozadinom ubistva Đinđića.

Batić i Lečić su zatražili odgovor od Koštunice da li je spreman, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pored ostalog, da odgovara pred eventualnom skupštinskim anketnim odborom ili pravosudnim organima u slučaju pokretanja istrage.

Batić je nedavno najavio da će predložiti Skupštini Srbije formiranje anketnog odbora za utvrđivanje političke pozadine ubistva premijera Đinđića.

U pismu su, pored ostalog, Batić i Lečić pitali Koštunicu ko je od pripadnika "zemunskog klana" i "Crvenih beretki" bio u obezbeđenju Palate federacije kada je inaugurisan za predsednika SRJ, zašto je "mimo ustavnih i zakonskih ovlašćenja na mestu šefa države bezbednosti zadržao Radeta Markovića uprkos protivljenju svih lidera DOS-a"...

Među pitanjima je i kako lider DSS "objašnjava svoju podršku pobuni Crvenih beretki" i da li se sada, nakon što je otkrivena prava istina o toj jedinici, "kaje što je to učinio", zatim kako objašnjava da su u Palatu federacije dolazili i sa njegovim saradnicima razgovarali Milorad Ulemek Legija i Dušan Spasojević i " o čemu su razgovarali, da li je i on ovom ili nekom drugom prilikom sa njima razgovarao"...

Batić i Lečić pitaju Koštunicu i "zašto je u više navrata u svojim izjavama satanizovao i kriminalizovao pokojnog premijera kao čoveka koji šuruje sa mafijom i kriminalcima" i kako objašnjava "postupanje članova svoje vlade i stručnih saradnika Dragana Jočića, Zorana Stojiljkovića i drugih prilikom predaje Milorada Ulemek Legije, njihovog protivzakonitog kontakta sa njim i to u zgradi MUP-a Srbije".

Pored tih, Batić i Lečić postavljaju i pitanje lideru DSS "kako objašnjava da se bez obrazloženja odustalo od istrage gde je Legija boravio od momenta atentata do momenta predaje".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.