Izvor: Luftika.rs, 10.Apr.2021, 18:33

Petrovci: “Merima ne bi lagala a Leka ne bi silovao” (VIDEO)

“Opraštam, ali ne zaboravljam.
Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo.”
Ovo obećanje je glumica Merima Isaković pre četiri decenije dala Branislavu Lečiću. Pokušaj silovanja, kako kaže, dogodio se kada je imala 18 godina, a Lečič je u to vreme bio njen kolega i prijatelj na Akademiji dramskih umetnosti.
“I Leka i Merima su mi jako dobro prijatelji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << bili smo u klasi na akademiji, nikad nisam čuo ništa loše da je uradio u životu. Kada Merima izjavi tako nešto ja joj verujem, a s’ druge strane boli me jer je to uradio Lečić”, kaže za TV Prva glumac Enver Petrovci.
Petrovci se našao na meti kritika zbog toga što je izjavio da svaki potentan muškarac ima pravo da napastvuje ženu.
“Postoji razlika između silovanja i napastvovanja. Svaki potentan muškarac ima pravo da napasvtuje, a ako ga ona odbija, postoji to kritično doba kada on može da je napadne…”, pokušao je da objasni glumac.
“Znam da Merima ne bi lagala, a Leka ne bi silovao. To je verovatno bio trenutak slabosti, ona je došla kod njega, mladi, lepi, potentni, jurio je sigurno mesecima, ona ga je odbila, on je krenuo i hteo da ide do kraja, ali se povukao u nekom trenutku”.
Petrovci je dodao da veruje Merimi i tome da je Lečić tražio oproštaj jer ga je to mučilo.
“On je fino vaspitan čovek. U tom trenutku ima 20 godina, to su mlade godine, to se ljudima može dogoditi. Mislio je da je svet njegov, posle nije verovao šta je uradio”.
https://v.b92s.net/video/2021/04/10/206335367660717264744bc778686406-zivot_glumac-enver-petrovci-znam-da-merima-ne-bi-lagala-a-leka-ne-bi-silovao.mp4
Sudija VIšeg suda u Novom Sadu Ivana Josifović gostujući na TV Prva rekla je da sve što je učinjeno protiv volje, naklonosti i želje druge osobe je nezakonito. Nisu sva krivična dela silovanje, ali svako delo prtiv volje druge osobe je nedozvoljeno.
Delo koje se dogodilo pre 43 godine ne može biti predmet krivično-pravno postupka, odnosno zastarelo je, a kako ističe, kod nas ranije ponašanje ne predstvalja dokaz u vezi sa krivičnim delom. Ta okolnost utvđuje se isključivo dokazima o postojećem postupku.
Josifović je otkrila da će tužilac pokrenuti istragu sa najnižim stepenom verovatnoće da se nešto desilo, uz optužnicu je potrebna opravdana sumnja.
“Još uvek se ne vodi postupak, vodi se istraga, preduzimaju se predistražne radnje. O tome ko će biti svedok odlučuje organ postupka, ako se pokrene postupak onda tužilac odlučuje o svedocima. Svedok može da bude svako lice koje ima saznanje od događaju ili akterima događaja”.
Takođe, objasnila je, poligraf i snimak nisu dokazi u krivično-pravnom postupku, to su samo dokazi za javnost, za sada.
“Javnost ima pravo da zna šta se dogodilo, a to ćemo da znamo kad budemo imali sudsku presudu”, zaključila je.
Petar Božović: Upotrebiti silu, to je sram za svakog muškarca

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.