PSIHOPATE I UBICE SU PROŠLE POLIGRAF! Merima nakon OPTUŽBI ZA SILOVANJE: Stida i duše nema...!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2021, 20:43

"PSIHOPATE I UBICE SU PROŠLE POLIGRAF!" Merima nakon OPTUŽBI ZA SILOVANJE: "Stida i duše nema...!"

"Udruženja psihologa širom sveta, klinički psiholozi i neuropsiholozi, se ne oslanjaju na podatke dobijene poligrafom, smatrajući da nema dovoljno naučnih dokaza da poligraf-test može precizno detektovati laž."

Glumica Merima Isaković, koja je u potresnoj ispovesti za "Nedeljnik" optužila Branislava Lečića da je 1978. godine pokušao da je siluje, prokomentarisala je način na koji se Lečić >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ponašao nakon što je saslušan u policiji povodom optužbi Danijele Štajnfeld da ju je silovao u maju 2012. godine.

Ona je prokomentarisala i poligraf, kao i trenutak kada je Branislav rekao da je navodno prošao poligraf, te ga je uporedila sa ubicom.

Lečić je tada objavio video snimak u kojem je, između ostalog, rekao da je "sedam i po sati davao izjavu, da je sve prošlo profesionalno i da je prošao poligraf", a na kraju snimka poslao je poljubac u kameru, piše Blic.

- Čula sam da je Lečić poslao poljubac u kameru, pobednički izlazeći sa poligrafskog testa i hvaleći se "prošao sam poligraf". Ne znam da li je ovim hteo da pokaže pobedonosnu bezobzirnost iz sopstvene neinteligencije ili je hteo da pljune u lice našem narodu, smatrajući nas neinteligentnim? Naširoko je poznato da su najpoznatije psihopate, mnogobrojne ubice mnogostrukih žrtava, "prošle poligraf" - rekla je Merima Isaković za "Nedeljnik".

Merima Isaković je Lečića okarakterisala kao osobu koja nema stida.

- Samo u reklamnim materijalima firmi koje prodaju poligraf je napisano da je tačnost poligrafa oko 90 odsto. Nacionalni biroi naučnih istraživanja širom sveta smatraju da ne postoje naučne činjenice koje mogu da u značajnoj formi podrže bilo kakvu preciznost poligrafa. Udruženja psihologa širom sveta, klinički psiholozi i neuropsiholozi, se ne oslanjaju na podatke dobijene poligrafom, smatrajući da nema dovoljno naučnih dokaza da poligraf-test može precizno detektovati laž. Kažu da poligraf pokazuje relativno tačne podatke kod ljudi koji još uvek imaju savesti i morala, ali da oni koji lako lažu i nemaju osećanja empatije prema žrtvama lako prevare poligraf. Ko obraza nema, nema šta da mu se zacrveni. Ko stida nema, duše nema, tog nema šta da zaboli - navela je Merima Isaković, koja je i psihološkinja.

Podsetimo, Merima Isaković je u ispovesti za "Nedeljnik" prvi put opisala stravične detalje s*ksualnog nasilja koje je, kako tvrdi, doživela od Lečića u stanu u kojem je u to vreme živeo sa svojom majkom. Merima je tada imala 18 godina, a Lečić 22.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.