Lečić predstavio kandidate za potpredsednike i program

Izvor: B92, 27.Avg.2020, 15:10

Lečić predstavio kandidate za potpredsednike i program

Branislav Lečić, kandidat za predsednika DS, predstavio je danas kandidate za potpredsednike.

Lečića je predložila frakcija unutar stranke koja organizuje unutarstranačke izbore.

Kandidati Lečića za potpredsednike DS su Dragoslav Šumarac, Jovana Jovanović, Milica Slijepčević, general Petar Radojičić, ali i program za koji će se kao budući predsednik zalagati.

Lečić je na prvo mestu istako beskompromisnu borbu za Evropsku uniju, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podrazumeva decentralizaciju i demokratizaciju u svakom segmentu društva, usaglašavanje politike sa EU, kao drugu tačku - rešavanje nacionalnog pitanja koje vidi u okviru EU, a kao treću jednakost, odnosno slobodu i jednake šanse za sve

Upitan da prokomentariše izjavu predsednika stranke Zorana Lutovca da taj deo DS želi na silu da preotme stranku i pretvori je u koalicionog partnera Aleksandra Vučića, Lečić je kazao:

"Ako se Lutovac odluči da ove tačke koje smo rekli sprovede u delo, dobrodošao je u ovaj tim. Ako se Vučić odluči da isto to sprovede u delo, onda ne da sam ''Vučićevac'' nego sam apsolutno - za", rekao je on uz opasku da sumnja da će Vučić učiniti i dodao da se DS bori protiv toga da vlast čini jedan čovek.

Unutastranački izbori koje aktuelno rukovodstvo ne priznaje najavljeni su za 26. septembar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.