Izvor: S media, 05.Mar.2011, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lečić: Poslanik u dogovoru sa LDP-om

Novoizabrani predsednik Demohrišćanske stranke Srbije Branislav Lečić izjavio je danas da će posle dogovora i konsultacija sa Liberalno demokratskom partijom biti poznato ko će zameniti preminulog lidera demohrišćana Vladana Batića u poslaničkoj klupi i da će se to znati vrlo brzo.

Lečić je govoreći o daljim planovima i političkom putu DHS S rekao i da očekuje "neku vrstu" predizborne koalicije sa Demokratskom strankom sa kojom, kako je rekao, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << imaju strateški politički sporazum.

Lečić je podsetio da je DHS S na prethodnim parlamentarnim izborima učestvovao na listi čiji je nosilac LDP i ocenio da je "logično i prirodno" da posle smrti Batića u dogovoru sa tom strankom DHS S ponudi novog kandidata.

LDP neće podržati rekonstrukciju

"Naš predlog će biti uži izbor dva kandidata, ali smatram da će to na kraju biti Zoran Grujičić" kazao je Lečić dodavši da ipak ne želi da prejudicira stvari jer tome prethode konsultacije sa LDP.

"Smatram da je to korektno prema LDP-u da se iskonsultujemo, pa da objavimo ime kandidata. To ce biti vrlo brzo" rekao je on.

Jovanović: Izbori su rešenje

Lečić kaže da je lider LDP Čedomir Jovanović bio izuzetno vezan prijateljski sa Vladanom Batićem, da poštuje to što je DHS S bio na njihovoj listi za izbore i dodao da smatra da Jovanović neće da prenebregne dogovor da sledeci kandidat za poslanika bude iz DHŠ-a.

Ideja novog rukovodstva DHS S je da napravi modernu desnicu, da se poveže preko Evropske narodne partije, koja okuplja hrišćansko-demokratske i konzervativne stranke u Evropskoj uniji, sa takvim demohrisćanskim stranakama u Evropi.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LEČIĆ : NOVI POSLANIK U DOGOVORU SA LDP

Izvor: Kurir, 05.Mar.2011

BEOGRAD- Novoizabrani predsednik Demohrišćanske stranke Srbije (DHSS) Branislav Lečić izjavio je da će posle dogovora i konsultacija sa Liberalno demokratskom partijom (LDP) biti poznato ko će zameniti preminulog lidera demohrišćana Vladana Batića u poslaničkoj klupi i da će se to znati vrlo...

Nastavak na Kurir...

Lečić : Novi poslanik u dogovoru sa LDP

Izvor: Glas javnosti, 06.Mar.2011, 07:00

BEOGRAD- Novoizabrani predsednik Demohrišćanske stranke Srbije (DHSS) Branislav Lečić izjavio je da će posle dogovora i konsultacija sa Liberalno demokratskom partijom (LDP) biti poznato ko će zameniti preminulog lidera demohrišćana Vladana Batića u poslaničkoj klupi i da će se to znati vrlo...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.