Branislav Lečić novi predsednik DHSS-a

Izvor: Vesti-online.com, 27.Feb.2011, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branislav Lečić novi predsednik DHSS-a

Glumac Branislav Lečić danas je izabran za novog predsednika Demohrišćanske stranke Srbije (DHSS), a za njegovog zamenika ćerka Vladana Batića, Maja Batić, saopšteno je iz te stranke.

Odluke o novom predsedniku i zameniku predsednika donete su na današnjoj sednici Skupštine DHSS, održanoj u Obrenovcu, kojoj su prisustvovali predstavnici koji zastupaju interese 78 odsto članstva stranke, navodi se u saopštenju.

Skupština je jednoglasno aklamacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << podržala sporazum o strateškoj saradnji između DHSS i Demokratske stranke, potpisan 30. avgusta 2009. godine, a jednoglasno su potvrđene odluke svih ostalih stranačkih organa o isključenju iz stranke Živojina Stjepića.

Skupština je ovlastila novoizabrano rukovodstvo da u najkraćem roku predloži kandidata za popunu upražnjenog poslaničkog mesta u Skupštini Srbije. Za potpredsednike stranke izabrani su advokat i druga Batićeva ćerka Olgica i advokat Predrag Savić.

Kragujevački odbor DHSS navodi da je u potpunosti prekršen statut stranke jer nijedan predsednik ili predstavnik legalno izabranog Opštinskog ili Gradskog odbora DHSS-a nije prisustvovao današnjoj skupštini stranke u Obrenovcu.

"Na osnovu člana 18. i clana 20. Statuta DHSS-a izborna Skupština stranke, na kojoj će prisustvovati skupštinari svih odbora iz cele Srbije, održaće se 6. marta u Beogradu", navodi se u saopštenju.

Po oceni kragujevačkog odbora DHSS-a, današnji skup "jedino moze da predstavlja sastanak Opštinskog odbora u Obrenovcu". "Ovakvo kršenje demokratske procedure predstavlja ozbiljan prekršaj i sigurni smo da će se takvo ponašanje sankcionisati", navedeno je u saopštenju.

Posle smrti Vladana Batića, deo stranke predvođen Lečićem i Batićevim ćerkama formiralo je novo predsedništvo, koje ne priznaje potpredsednika te stranke Živojina Stjepića i deo stranke okupljen oko njega.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.