UN odbacuje poziv Rusije na tajno glasanje o Ukrajini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Okt.2022, 00:54

UN odbacuje poziv Rusije na tajno glasanje o Ukrajini

Generalna skupština Ujedinjenih nacija glasala je u ponedjeljak da odbije poziv Rusije koja je tražila da se tokom sedmice održi tajno glasanje o tome hoće li osuditi potez Moskve za aneksijom četiri djelomično okupirane regije u Ukrajini, prenosi Reuters. Generalna skupština je sa 107 glasova za odlučila da će održati javno glasanje, a ne tajno, o nacrtu rezolucije kojom se osuđuju ruski "nelegalni takozvani referendumi" i "pokušaj nezakonite aneksije". Diplomate su...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

PUTINA NA ČISTAC! Srbija glasala protiv inicijative Rusije u UN: DOBAR POTEZ, evo o čemu se radi

Izvor: Blic, 11.Okt.2022

Generalna skupština Ujedinjenih nacija izglasala je sinoć odbijanje inicijative Rusije da ovo telo održi tajno glasanje o tome da li se osuđuje potez Moskve kojim je aneksirala četiri okupirana regiona u Ukrajini. Među 107 država koje su se izjasnile da glasanje treba da bude javno bila je i Srbija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.