Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Okt.2015, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament usvojio Tsiprasov program

Grčki premijer Alexis Tsipras obećao je da će izvesti zemlju iz krize do 2019. godine, kao i da će ublažiti mjere štednje zahtjevane od međunarodnih kreditora davanjem pomoći najsiromašnijima.

On je to izjavio na završetku trodnevne debate u Parlamentu posvećene njegovoj platformi koju su nakon toga poslanici glasanjem usvojili.

Tsipras je za svoj program štednje dobio podršku svih 155 poslanika vladajuće koalicije u Parlamentu koji ima 300 mjesta.

Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Grčke je prošle sedmice istakao kako Grčka mora primijeniti međunarodni program za finansijsku pomoć kako bi ostvarila svoj glavni cilj obnove pristupa finansijskom tržištu i okončanja nametnutog vanjskog nadzora.

Cilj je da prva revizija sporazuma od 86 milijardi dolara pomoći, koji je dogovoren u augustu, bude završena što prije moguće, kako bi Atina mogla otvoriti pregovore sa partnerima u eurozoni o smanjenju duga.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CIPRAS: Grčka izlazi iz krize do 2019. godine

Izvor: Kurir, 08.Okt.2015

Posle trodnevne debate u parlamentu, poslanici su usvojili platformu grčkog premijera o merama štednje...ATINA - Grčki levičarski premijer Aleksis Cipras obećao je da će izvesti zemlju iz krize do 2019. godine, kao i da će ublažiti mere štednje zahtevane od međunarodnih poverilaca davanjem...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.