Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jul.2015, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački Bundestag podržavo nove pregovore sa Grčkom

Nemački parlament podržao je danas otvaranje pregovora sa Atinom o trećem paketu finansijske pomoći za Grčku.

Odluka je usvojena sa 439 glasova "za" i 119 "protiv", a 40 poslanika bilo je uzdržano.

Protiv novih pregovora sa Atinom izjasnilo se 50 članova vladajućeg bloka koji čine Hrišćansko-demokratska unija i Hrišćansko-socijalna unija, kao i poslanici levičarske stranke Linke.

Kancelarka Angela Merkel i ministar finansija Volfgang Šojble pozvali su poslanike pre glasanja da podrže pregovore o davanju dodatne pomoći Grčkoj kao poslednju šansu za rešavanje dužničke krize i očuvanje jedinstva Evrope.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Angela Merkel

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Merkel: Alternativni put vodio bi u haos

Izvor: Danas, 17.Jul.2015

Berlin - - Parlament Nemačke juče je podržao pregovore o trećem paketu pomoći za Grčku, javile su agencije, dodajući da je 439 poslanika Bundestaga glasalo za novi finansijski plan za Grčku, 119 je bilo protiv, dok je 40 bilo uzdržano. Novi finansijski plan ranije juče podržao je i austrijski...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.