Kijev: Savčenko privedena po optužbi za planiranje puča

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Mar.2018, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Savčenko privedena po optužbi za planiranje puča

Ukrajinska Služba državne bezbednosti privela je danas poslanika Nadiju Savčenko, bivšeg helikopterskog navigatora, pod optužbom da je planirala državni udar. Ona je stekla status nacionalnog heroja nakon što je neko vreme bila u zatvoru u Rusiji. Od heroja ruskog zatočeništva do optužbi za terorizam Tužilaštvo tvrdi da je Savčenkova, koja je postala poslanik po povratku iz Rusije, planirala napad na parlament bombama i automatskim oružjem oduzetim od lokalnih snaga na istoku...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

OD HEROINE DO POBUNJENICE Uhapšena Nađa Savčenko osumnjičena da je planirala VOJNI UDAR u Ukrajini

Izvor: Blic, 22.Mar.2018

Ukrajinska Služba državne bezbednosti privela je danas poslanika Nađu Savčenko, bivšeg helikopterskog navigatora, pod optužbom da je planirala vojni udar.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.