Izvor: Nezavisne Novine, 22.Mar.2018, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savčenko privedena zbog planiranja vojnog udara

KIJEV - Ukrajinska Služba državne bezbjednosti privela je danas poslanika Nadiju Savčenko, bivšeg helikopterskog navigatora, pod optužbom da je planirala vojni udar.

Ona je stekla status nacionalnog heroja nakon što je neko vrijeme provela u zatvoru u Rusiji.

Tužilaštvo tvrdi da je Savčenkova, koja je postala poslanik po povratku iz Rusije, planirala napad na parlament bombama i automatskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << oružjem oduzetim od lokalnih snaga na istoku zemlje.

Savčenkova je poznata kao oštar kritičar aktuelne vlasti. Ona za sada nije demantovala optužbe.

Ona je izjavila da tajni agenti pokušavaju da je diskredituju i da su je ohrabrivali da isplanira svragavanje vlasti. Savčenkova tvrdi da je igrala tu igru da bi javnosti predočila sistem rada vlasti.

"Ovo nije terorističko djelo. Ovo je politička provokacija čiji je cilj da vlasti budu izvrgnute ruglu", rekla je ona na konferenciji za novinare prije dva dana.

Savčenkova je danas privedena u parlamentu nakon što su joj ostali poslanici glasanjem ukinuli imunitet.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kijev: Savčenko privedena po optužbi za planiranje puča

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Mar.2018

Ukrajinska Služba državne bezbednosti privela je danas poslanika Nadiju Savčenko, bivšeg helikopterskog navigatora, pod optužbom da je planirala državni udar. Ona je stekla status nacionalnog heroja nakon što je neko vreme bila u zatvoru u Rusiji. Od heroja ruskog zatočeništva do optužbi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.