Građani Ukrajine glasaju na parlamentarnim izborima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jul.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani Ukrajine glasaju na parlamentarnim izborima

U Ukrajini su u nedelju ujutro otvorena birališta za parlamentarne izbore na kojima je favorit stranka predsednika Volodimira Zelenskog, koja se nada apsolutnoj većini kako bi imala odrešene ruke da sprovede obećanu obnovu zemlje. Zelenski, bivši glumac bez političkog iskustva, odmah je po stupanju na dužnosti raspisao prevremene parlamentarne izbore. Njegova partija "Sluga naroda" važi i za izbornog favorita. To je uočljivo i od jutros na biračkim mestima. Naime, glasači sa...
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelenski i Porošenko glasali na parlamentarnim izborima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jul.2019

Aktuelni ukrajinski predsednik volodimir Zelenski i njegov prethonik Petro Porošenko izašli su u nedelju na birališta, u danu kada građani Ukrajine glasaju za novi saziv parlamenta te zemlje. Takođe, na glasanje je izašao i Jurij Bojko, lider proruske stranke Opoziciona platforma – Za život.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.