Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Maj.2015, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Angela Merkel odala poštu sovjetskim vojnicima

Nemačka kancelarka Angela Merkel je u Moskvi odala poštu sovjetskim vojnicima koji su poginuli u Drugom svetskom ratu. Ona je pre razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, tokom kojih će kako se očekujeapelovati na saradnju Zapada i Rusije u cilju rešavanja ukrajinske krize, položila venac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << na Spomenik neznanom vojniku u Moskvi.

"Dobro je što smo se danas sreli u Moskvi kako bismo razgovarali o bilateralnim odnosima između Rusije i EU i, naravno, o podršci teritorijalnom integritetu Ukrajine", rekla je Merkelova

Angela Merkel, kao i većina drugih zapadnih zvaničnika, nije prisustvovala vojnoj paradi koju je Rusija povodom jubileja organizovala na moskovskom Crvenom trgu zbog uloge Rusije u sukobima u istočnoj Ukrajini.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Nikolić: Mirno rešiti konflikte

Izvor: B92, 10.Maj.2015

Predsednik Tomislav Nikolić se tokom dvodnevnog boravka u Moskvi povodom obeležavanja Dana pobede sastao sa više svetskih zvaničnika...On se susreo sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, predsednikom Kube Raulom Kastrom i sa predsednikom Indije Pranabom Kumarom Mukerdžijem, sa kojima je razgovarao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.