Verica Kalanović posle ostavke opet ušla u Vladu

Izvor: Blic, 09.Mar.2011, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verica Kalanović posle ostavke opet ušla u Vladu

BEOGRAD - U novoj Vladi mogu biti onoliko vladar iz senke koliko je Boris Tadić - ni više ni manje, izjavio je Mlađan Dinkić, predsednik Ujedinjenih regiona Srbije na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio članove nove Vlade Srbije iz svoje stranke.

Ovakav odgovor je usledio nakon pitanja da li to što na koferenciji za novinare ne prisustvuje ni jedan član buduće vlade znači da će on kao čovek iz senke upravljati njima.

Verica Kalanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << doskorašnja ministarka za NIP koja je zbog neslaganja sa smenom Mlađana Dinkića podnela ostavku na svoju funkciju, na kraju će ostati u Vladi. Njoj je namenjeno mesto trećeg potpredsednika, za koje se do danas nije znalo ko će ga iz redova G17 preuzeti.

To je, kako se nazvanično tvrdilo, i kočilo rekonstrukciju poslednjih dana. Juče je lider G17 plus Mlađan Dinkić obrazložio potez Klanovićeve da se nakon što je rekla da podnosi ostavku iz moralnih razloga, sada vraća u Vladu:

- Ja sam je zamolio da se vrati u vladu. Ona je tog dana donela emotivnu i moralnu odluku zbog nepravde koja je meni napravljena - rekao je Dinkić.

On je saopštio i da će kandidatu za potpredsednika vlade Verici Kalanović savetnici biti tri privrednika - direktori "Metalca” Dragoljub Vukadinović, "Sintelona” Nikola Pavličić i kompanije "Todor” Mirko Todorović.

Povezane vesti: Dinkićev prvi dan u poslaničkoj klupi Panika u Vladi, otkaz dobija oko 30 državnih sekretara Matić, Ljajić i Samardžić vode resore do izbora novih ministara Hrvatski sabor potvrdio izbor novih ministara Jadranka Kosor smenila četvoro ministara
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.