Tadić uskoro sa Šrederom o budućnosti regiona

Izvor: Blic, 01.Jun.2012, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić uskoro sa Šrederom o budućnosti regiona

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić najavio je danas da će se za nekoliko dana u Beogradu susresti sa bivšim nemačkim kancelarom Gerhardom Šredrom, s kojim će razgovarati o budućnosti regiona.

Tadić je, na svečanom pijemu povodom dodele stipendija Fondacije "Dr Zoran Đinđić", rekao da će sa Šrederom razgovarati o budućnosti Srbije i zapadnog Balkana.

- Šreder je dobar primer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odgovornosti, jer je u teškoj finansijskoj situaciji za Nemačku, dok je bio kancelar, rizikovao, sproveo reforme i zbog toga platio cenu na izborima - rekao je Tadić i dodao da je on, takođe, "izgubio za jedan ili dva procenta".

Nemački ambasador Volfgang Mas rekao je na svečanosti da je Šeder imao hrabrosti za teške odluke koje su omogućile da se Nemačka danas lakše suočava sa problemima od drugih zemalja.

- Šredera je to koštalo mandata, ali bez toga Nemačka ne bi bila u položaju u kojem je danas - istakao je Mas.

Dvadeset stipendista iz Srbije boraviće od juna nekoliko meseci na praksi u najpoznatijim nemačkim kompanijama.

Povezane vesti: Tadić razgovarao sa Lagumdžijom Jagland: Do kraja godine očekujem utvrđivanje datuma pregovora Srbija-EU Otvoren centar NCR korporacije u Beogradu Zbog sastanka kosovskih zvaničnika sa Kuperom u Prištini izbili protesti Samoopredeljenje: Tači u službi Tadića

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Borite se i kad vam kažu da se predate

Izvor: Mondo, 01.Jun.2012

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić poručio je večeras stipendistima Fondacije dr Zoran Đinđić da nikada ne odustaju i da je suština u tome, boriti se do kraja.

Nastavak na Mondo...

Tadić stipendistima: Nikada nemojte da odustanete

Izvor: Studio B, 01.Jun.2012

Fondacija "Dr Zoran Đinđić" dodelila je 20 stipendija studentima iz Srbije za praksu u Nemačkoj, za koje je večeras organizovan svečani prijem...Na prijemu im je predsednik Demokratske stranke Boris Tadić poručio da nikada ne odustaju, jer to razlikuje izuzetne ljude od ostalih, a Srbiji su potrebne...

Nastavak na Studio B...

Tadić: Iako vas vređaju morate da znate vaš put (VIDEO)

Izvor: S media, 01.Jun.2012

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić poručio je večeras stipendistima Fondacije dr Zoran Đinđić da nikada ne odustaju i da je suština u tome, boriti se do kraja..."Nikada ne smete da odustanete. Iako vas ometaju nemojte da odustanete. Iako vas vređaju morate da znate vaš put. Čak iako...

Nastavak na S media...

Tadić sa Šrederom o budućnosti Srbije

Izvor: OkRadio.rs, 02.Jun.2012, 10:34

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić najavio je da će se za nekoliko dana u Beogradu susresti sa bivšim nemačkim kancelarom Gerhardom Šredrom, s kojim će razgovarati o budućnosti regiona.Tadić je, na svečanom pijemu povodom dodele stipendija Fondacije "Dr Zoran Đinđić", rekao da će...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.