Tadić: Vlast izjavama da im se ne žuri u Evropu dovodi u pitanje volju građana od 5. oktobra

Izvor: Blic, 05.Okt.2012, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Vlast izjavama da im se ne žuri u Evropu dovodi u pitanje volju građana od 5. oktobra

Boris Tadić je na svom Fejsbuk profilu objavio tekst povodom godišnjice promena od Petog oktobra, u kojem navodi da poslednje izjave predstavnika nove vlasti da nam se zbog Kosova više ne žuri na evropskom putu primer demagogije devedesetih, kao i iskaz opasnih namera. "Time se dovodi u pitanje više puta jasno izražena volju građana ove zemlje, njihova ekonomska budućnost, a na kraju i naši legitimni interesi na Kosovu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kaže Tadić.

"Peti oktobar 2000. godine nije bio samo čin osvajanja slobode, već i nedvosmislena odluka našeg naroda o strateškoj orijentaciji zemlje. I takvu odluku nijedna vlada ne može da izmeni umesto samih građana", stoji u Tadićevom tekstu.

"Srbija se nakon 5. oktobra 2000. godine promenila i pomerila kao društvo unapred, imajući u vidu pre svega da su tada uspostavljeni demokratija, demokratske institucije i da je započet proces društvenih reformi.

Ti događaji predstavljaju izuzetno civilizacijsko dostignuće naših građana jer je Srbija plebiscitarno odlučila da nakon ratnih godina pristupi najvećem mirovnom projektu savremenog sveta, Evropskoj uniji i aktivno promeni njegove osnovne principe kroz proces pomirenja na uvek nestabilnom prostoru zapadnog Balkana.

I svaki put nakon tog datuma, na izborima se postavljalo pitanje potvrđivanja te strateške orijentacije naše zemlje. I svaki put je, i uprkos opravdanom nezadovoljstvu postignutim kao i ostvarenom brzinom promena, taj cilj uvek iznova potvrđen", stoji u Tadićevom tekstu.

Povezane vesti: Evropski parlamentarci: Borba protiv korupcije više od pompeznih hapšenja "Volstrit žurnal": Eštonova planira da se uključi u dijalog Grubješić: Šanse za datum pregovora u decembru minimalne Galuči: Neobična reakcija EU na Tadićeve poteze Koha: Kosovski privrednici ušli u Srbiju nakon što je Eštonova intervenisala kod Tadića
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Nova godina,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tadić: Izjave zvaničnika su iskazi opasnih namera

Izvor: Akter, 05.Okt.2012

Srbija se nakon 5. oktobra 2000. godine promenila i pomerila kao društvo unapred, izjavio je danas predsednik Demokratske stranke Boris Tadić i ocenio da poslednje izjave predstavnika vlasti vezane za put ka EU "nisu samo demagogija 90-tih, već i iskazi opasnih namera"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.