Tadić: Sa statusom utrostručeno interesovanje investitora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Sa statusom utrostručeno interesovanje investitora

BATOČINA -

Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas u Batočini da je interesovanje stranih investitora za ulaganje u Srbiji utrostručeno posle dobijanja statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Tadić je, povodom posete fabrici "Grah automotiv", istakao da bez stranih investicija, uz podršku države, odnosno lokalnih samouprava, nije moguće obezbediti sigurnost za ljude, plate za porodice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Model koji smo počeli da stvaramo 2006. unapređivali smo svih ovih godina i on je sve bolji i bolji", ocenio je lider DS u izjavi Tanjugu, izražavajući zadovoljstvo uspešnošću fabrike u Batočini, koja se od otvaranja te godine do danas neprestano razvija, što znači i da otvara nova radna mesta i zapošljava.

Reč je o modelu, prema kojem je investitor, u Batočini, na primer, za svako radno mesto predviđeno biznis planom dobio jedan ar zemljišta za gradnju postrojenja.

Tadić je naglasio da bi buduća vlada morala da izvrši reformu poreskog sistema, kao i da preduzme "velike i značajne reformske korake u oblasti makroekonomije", jer je to osnov uspešne ekonomije i funkcionalnog i održivog ekonomskog ponašanja u Srbiji.

Mala i srednja preduzeća, kako je dodao, svugde u svetu, pa i u Srbiji, biju bitku sa obimnim i komplikovanim administrativnim procedurama i to je prva stvar koja mora da se reši, posebno da se smanji broj obaveznih procedura bez kojih ne mogu da se otvore radna mesta.

Prema Tadićevim rečima, podsticaji se moraju predvideti ne samo za strane, već i domaće investitore.

"Ne vidim nijedan razlog zašto neki naš čovek, koji vodi, na primer, srednje preduzeće, ne bi dobio podsticaj za nabavku neke mašine", zapitao je Tadić.

Lider DS je ukazao na činjenicu da se sredstva data u vidu podsticaja vraća državi, odnosno društvu:

"Novo radno mesto vraća novac u budžet. Podsticaji koje država obezbedi investitorima je korisno preusmeravanje sredstava, jer se ta sredstva vrate državi, a ona ih dalje usmerava i investira u nove škole, nauku, sportske discipline, ali i u sve ono što država znači, u sigurnost I bezbednost", poručio je on.

Tadić je naglasio da se istovremeno mora voditi računa o izgradnji infrastrukture, i da i na tom planu država, kao I do sada, treba da ide u susret investitoru, a ne da čeka.

On je, u tom kontekstu, najavio da će u četvrtak biti otvoreni radovi na autoputu koji će konačno rešiti problem Ibarske magistrale.

Prema njegovim rečima, na tom magistralnom pravcu biće mnoštvo inženjerskih I građevinskih poduhvata, koji će, pored novih radnih mesta, našim preduzećima doneti I nove reference, za nove radove,

"Naša namera je da u relativno kratkom roku, praktično dve trećine stanovništva Srbije bude veoma blizu ili na samoj mreži autoputeva. Batočina je najbolji primer da investicije dolaze i zbog toga što je tu infrastruktura", kazao je Tadić dodajući da u Batočini uskoro očekuje otvaranje jednog novog pogona.

Tadić je najavio i investicije u energetskom sektoru, odnosno početak izgradnje značajnih energetskih postrojenja u vidu termo-elektrana od 750 megavata, te hidroenergetskih postrojenja na Ibru i na Moravi.

Preduzeće "Grah automotiv", koje je danas posetio lider DS, počelo je da radi 2006. i trenutno zapošljava, kako je objasnio direktor Aca Zlatić, oko 330 radnika, a do kraja iduće godine namerava da ima ukupno 560 zaposlenih.

Preduzeće se bavi proizvodnjom kablovskih i elektronskih delova i opreme za poznate svetske proizvođače automobila.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Kandidatura Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: Utrostručen interes investitora

Izvor: B92, 09.Apr.2012

Batočina -- Kandidat DS za predsednika Boris Tadić kaže da je interesovanje stranih investitora utrostručeno nakon što je Srbija dobila status kandidata za članstvo u EU...Tadić je, tokom posete fabrici "Grah automotiv" u Batočini, istakao da bez stranih investicija, uz podršku države, odnosno...

Nastavak na B92...

Tadić: Kandidatura privlači investitore

Izvor: RTS, 09.Apr.2012

Interesovanje stranih investitora za ulaganje u Srbiji utrostručeno posle dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU, rekao kandidat DS-a za predsednika Srbije Boris Tadić tokom posete fabrici "Grah automotiv" u Batočini. ..Kandidat za predsednika Srbije i lider DS-a Boris Tadić rekao je u Batočini...

Nastavak na RTS...

Tadić: Kandidaturom utrostručene investicije

Izvor: S media, 09.Apr.2012

Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas u Batočini da je interesovanje stranih investitora za ulaganje u Srbiji utrostručeno posle dobijanja statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji...Tadić je, povodom posete fabrici „Grah automotiv“, istakao...

Nastavak na S media...

Premijera "Sumnjivog lica" u JDP-u (FOTO)

Izvor: S media, 10.Apr.2012, 00:35

Predstava "Sumnjivo lice" u režiji Jagoša Markovića je izazvala veliko interesovanje gledalaca, a u prepunoj sali bili su predsednički kandidat, lider Demokratske stranke Boris Tadić, ministar kulture Predrag Marković, gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas i mnoge druge ličnosti javnog i kulturnog...

Nastavak na S media...

Trostruko veće interesovanje investitora

Izvor: Šumadija Press, 10.Apr.2012

Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je juče u Batočini da je interesovanje..

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.