Tadić: Sve sporne privatizacije u vreme Koštunice (VIDEO)

Izvor: S media, 19.Apr.2012, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Sve sporne privatizacije u vreme Koštunice (VIDEO)

Predsednički kandidat Demokratske stranke (DS) Boris Tadić rekao je danas da je uveren u pobedu na izborima 6. maja jer je, kako je rekao, DS vodila doslednu politiku, usmerenu na budućnost države.

Tadić je u razgovoru sa gradjanima u Velikom Gradištu rekao da istočna Srbija ima ogroman razvojni i turistički potencijal i da će se nastaviti ulaganja u infrastrukturu na Dunavu i na Koridoru 7. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Dačić: Srbija održava izbore u Čikagu, što ne bi na Kosovu

Tadić: Posle izbora dijalog o autonomiji Vojvodine

Sutra žreb predsedničkih kandidata

"Srebrno jezero i Dunav imaju ogroman turistički i transportni potencijal. Kada stavimo prst u Dunav, povezani smo sa čitavim svetom", rekao je Tadić.

Tadić je rekao da DS vodi politiku kojom želi da zadrži mlade ljude u Srbiji i naveo da svaka institucija u državi mora da podstiče radjanje.

"Neodrživ je poredak koji imamo sada - na jednog zaposlenog jedan penzioner. To moramo da promenimo i to je najvažnija tačka našeg programa", rekao je Tadić.

On je naveo da će se gradjani na izborima 6. maja odlučiti, imajući u vidu svoju budućnost, sigurnost i bezbednost i dodao da se u prethodnom periodu država obračunala sa organizovanim kriminalom, da je izgradjeno 165 kilometara autoputa i da su u Srbiju došli novi investitori.

"Ne postoji deo zemlje koji će biti lišen izgradnje infrastrukture u naredne četiri godine, što će promeniti sliku Srbije i stvoriti nove mogućnosti za investicije", rekao je on.

Tadić je rekao da ni mali ni srednji preduzetnici neće biti zapostavljeni, ali i poručio gradjanima da preuzmu odgovornost jer, kako je rekao, država ne može da rešava sve probleme već mora da brine o socijalno najugroženijima.

Sve sporne privatizacije u vreme Vojislava Koštunice

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić rekao je da su se 23 od 24 sporne privatizacije desile u vreme Vlade na čijem je čelu bio Vojislav Koštunica i da "jedva čeka" da sazna ko stoji iza njih.

"Jedva čekam da saznam ko stoji iza tih privatizacija i da taj neko bude osudjen, ako je bilo nepravilnosti", rekao je Tadić gradjanima u Golupcu.

Tadić je rekao da je ponosan što aktuelna Vlada Srbije nije učestvovala u spornim privatizacijama, ali da će biti ispitana svaka od njih kako bi se otkrilo ko je imao kakvu ulogu.

"Bojim se da će se našim protivnicima to što su mislili da je njihova prednost vratiti kao bumerang, jer su medju njima, po svemu sudeći, ljudi koji su odgovorni", rekao je Tadić.

On je dodao da se zbog loših privatizacija neće odustati od toga da vlasništvo nad preduzećima predje u privatne ruke, gde god je to moguće.

Ipak, lider DS je naveo da smatra da Elektroprivreda treba da ostane državna, kao i da bi bilo odlično kada bi Telekom ostao u većinskom vlasništvu države.

(Beta, foto: ds.org.rs)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Predsednički izbori

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.