Tadić: Rešenje za ukrajinsku krizu kroz dogovor

Izvor: RTS, 23.Dec.2014, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Rešenje za ukrajinsku krizu kroz dogovor

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić rekao je da je rešenje ukrajinske krize moguće naći samo kroz postizanje dogovora Rusije i Zapada, zasnovanog na uvažavanju interesa obe strane.

Boris Tadić, koji je bio u višednevnoj poseti Ukrajini, istakao je u razgovoru s gradonačlenikom Kijeva Vitalijem Kličkom značaj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sprovođenja unutrašnjih reformi, prenosi Beta.

 Naglasio je da Ukrajina mora da uloži maksimalan napor sprovodeći reforme u gotovo svim oblastima, ukoliko želi da napreduje ka članstvu u EU, navodi se u saopštenju SDS-a.

Tadić je sastao sa šefom ukrajinske diplomatije Pavlom Klimkinom sa kojim je razgovarao o odnosima Srbije i Ukrajine, ukrajinskoj krizi i predstojećem predsedavanju Srbije OEBS-u.

"Srbija će za nekoliko dana preuzeti predsedavanje OEBS-u, i očekujem da će moja zemlja, kao prijatelj i Ukrajine i Rusije, uspeti da bude neutralan, ali i energičan posrednik u razgovorima Kijeva i Moskve", naglasio je Tadić.

Tokom posete Kijevu Tadić je održao i predavanje na Diplomatskoj akademiji, u kojem je istakao da su hiljade žrtava i mnogo hiljada ranjenih i raseljenih ljudi u ukrajinskoj krizi tragičan simbol kraja stare bezbednosne arhitekture u Evropi.

"Iako ovaj proces preti da eskalira u globalni hladni rat, on takođe predstavlja ozbiljnu priliku da se pronađe dugoročno rešenje za redefinisanje odnosa Zapada i Rusije", zaključio je Tadić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.