Đurić: Svako ko bude hteo da ide protiv Srbije će sada morati dva puta da razmisli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2024, 15:45

Đurić: Svako ko bude hteo da ide protiv Srbije će sada morati dva puta da razmisli

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić izjavio je da je jedan od najvažnijih rezultata današnjeg glasanja u Ujedinjenim nacijama o rezoluciji o Srebrenici to što će "svako ko bude hteo da ide protiv Srbije morati dva puta da razmisli".
"Mi smo na najgoroj temi, na temi koja je najosetljivija, najteža za objasniti i obrazložiti, uspeli da imamo 107 zemalja koje nisu bile protiv nas. Nama je široko polje da razgovaramo i o našim interesima kad je reč o Kosovu i Metohiji i o mnogim drugim stvarima. I prijateljstva koja smo stekli u ovoj borbi, mi ćemo pažljivo čuvati i negovati", rekao je Đurić posle sednice Generalne skupštine UN na kojoj je usvojen nacrt rezolucije o Srebrenici.
On je tako odgovorio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić pred glasanje: Rezolucija o Srebrenici dobiće prostu većinu u Generalnoj skupštini UN

Izvor: Radio 021, 23.Maj.2024

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavo je danas u Njujorku uoči glasanja da će rezolucija o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija dobiti prostu većinu država koje glasaju.

Nastavak na Radio 021...

Dani Afrike u Beogradu, Brnabićeva i Đurić zahvalili afričkim zemljama na podršci u UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2024, 13:46

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić, zajedno sa predsednicom Narodne skupštine Anom Brnabić i ambasadorom Kraljevine Maroka u Srbiji, kao doajenom Grupe ambasadora afričkih zemalja i šefova misija u Beogradu, Mohamedom Aminom Belhažom, otvorio je danas svečanu ceremoniju obeležavanja Dana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.