Tadić u Kijevu: Do rešenja krize dogovorom Rusije i Zapada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2014, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić u Kijevu: Do rešenja krize dogovorom Rusije i Zapada

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić razgovarao je u Kijevu sa zvaničnicima Ukrajine o mogućim rešenjima ukrajinske krize i poručio da ga je moguće naći samo kroz dogovor Rusije i zapada koji bi bio zasnovan na uvažavanju interesa obe strane. 

"Srbija će za nekoliko dana preuzeti predsedavanje OEBS-u i očekujem da će moja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemlja, kao prijatelj Ukrajine i Rusije, uspeti da bude neutralan ali i energičan posrednik u razgovorima između Kijeva i Moskve", naglasio je Tadić u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Pavlom Klimkinom.

Kako se navodi u saopštenju SDS, Tadić je u razgovoru sa gradonačelnikom Kijeva Vitalijem Kličkom istakao i značaj sprovođenja unutrašnjih reformi i naglasio da Ukrajina mora da uloži maksimalan napor sprovodeći reforme u gotovo svim oblastima, ukoliko želi da napreduje ka članstvu u EU.

Tadić se sastao i sa bivšim predsednicima Ukrajine Leonidom Kravčukom i Leonidom Kučmom, ambasadorom EU u Ukrajini Janom Tombinskim i rektorom ukrajinske diplomatske akademije.

Tadić je u Kijevu održao i predavanje na Diplomatskoj akademiji i poručio da su hiljade žrtava i mnogo hiljada ranjenih i raseljenih u ukrajinskoj krizi tragičan simbol kraja stare bezbednosne arhitekture u Evropi.

"Iako ovaj proces preti da eskalira u globalni hladni rat, on predstavlja ozbiljnu priliku da se pronađe dugoročno rešenje redefinisanje odnosa Zapada i Rusije", zaključio je Tadić na predavanju na Diplomatskoj akademiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.