Tadić: Najsiromašniji bez računa za struju za februar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2012, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Najsiromašniji bez računa za struju za februar

CRNA TRAVA -

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da će najsiromašnija domaćinstva biti oslobođena plaćanja struje za februar, ali je apelovao na građane da štede električnu energiju.

"Moramo da obezbedimo da niko ne bude isključen sa mreže u ovim teškim okolnostima", rekao je predsednik Tadić, prilikom obilaska opštine Crna Trava, jedne od najugroženijih snežnim padavinama i niskim temperaturama u Republici.

Tadić je izrazio brigu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za građane koji su se usled vremenskih neprilika našli u teškoj situaciji.

On je poručio da u ovako teškim okolnostima niko ne sme da bude isključen sa mreže i da se nadležni organi moraju postarati da elektroenergetski sistem funkcioniše na najbolji mogući način u ovakvim uslovima.

"Najvažnije je da se održi električna mreža. Svako treba da preuzme svoj deo odgovornosti, a građani i institucije da štede gde god je i koliko god je moguće", ponovio je Tadić u selu Zlatanci, u opštini Crna Trava.

"Evidentno je da su ledeni dani pred nama. Bitno je da se štedi električna energija i da se napravi bilans potrošnje. Nije vreme za dekorativna osvetljenja, već za štednju električne energije", rekao je Tadić.

Ističući da će najsiromašnija domaćinstva biti pošteđena plaćanja struje za ovaj mesec, on je ukazao da to ne znači da se struja nekontrolisano troši.

Protokolom je bila predviđenja i poseta crnotravskom selu Zlatanci, ali se od toga odustalo.

Tadić će, posle Crne Trave, obići i opštinu Surdulica.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.